counter on tumblr
IWannaRun78: Lus van Akkrum

woensdag 1 juni 2011

Lus van Akkrum

Een mooie woensdagavond, graadje of 20, licht zonnetje. Prima omstandigheden om lekker te gaan hardlopen in Akkrum. De lus van akkrum wordt vanavond georganiseerd, niet te lang 11.7km. Mooi moment om de marathon van zaterdag er even uit te lopen.


Akkrum ligt lekker dichtbij, om 18:15 komen we daaraan. De sporthal is er qua inschrijving en organisatie op toegerust om grote aantallen inschrijvers te verwerken. Maar we staan daar bijna alleen. Dat is sneu. Over 3 kwartier zal het startschot klinken. We staan buiten wat de tijd te doden. En dan zie je dat een heel dorpsgebeuren is. Er komen nog heel veel fietsers aan, en opeens is het toch echt druk. Veel kinderen en jeugd die voor de 7km gaan. Onder de muzieknoten van de plaatselijke blaaskapel loopt iedereen warm.De enige die niet echt warm loopt dat ben ik. Ik ben gisteren voor het eerst sinds twee maanden weer bij de sportschool geweest. En dat voel ik. Mijn lichaam heeft geen zin in warm lopen. Dus ik besluit dit wedstrijdje niet te hard te gaan.En dan is het bijna 19 uur, de geluidswagen rijdt naar voren, en iedereen wacht in spanning op de start. En daar gaan we. Wat een chaos om me heen, ik kan moeilijk wegkomen en verlies best wat tijd. Ook in de volgende bocht verlies ik weer tijd doordat mensen met de meest gekke capriolen voor me gaan lopen. Nou ja, boeit niet, ik wil toch niet snel. Vervolgens is er ruimte op het parcours en ik zit in me ritme.  Eerste kilometer 4:17 (dat hadden we dus niet afgesproken), het zal wel, ik zal straks wel terugvallen.

Vlak na de start, die gast met de witte pet ben ik

We gaan langs de A32, slinger maken, en de weilanden in. Bij de 3km gaat de 7km route afsplitsen dmv een bootje. De spierpijn begint weg te trekken. We hebben wat wind tegen, ik haal iemand in, en die ziet in mij een ideale windvanger. Mooi niet, daar heb ik geen zin in. Ik zet aan, en langzaam hoor ik zijn voetstappen verder achter me komen. Wat ben ik slecht....Ik maak nog steeds rondes van rond de 4:17, het gaat lekker, we zien wel.

We komen langs het Prinses Margrietkanaal, even genieten van al die bootjes. Ondertussen nader ik langzaam een groepje lopers die ver voor me liepen. Bij de 8 km haal ik ze in, en ja, dan kan ik me snelheid natuurlijk niet meer terug laten vallen, we gaan er voor, en alle goede voornemens zijn vergeten. Ik maak aan het einde nog rondes van 4:08 en 4:07, prima, voelt allemaal goed aan.Aan het publiek hoor ik dat er niemand achter me zit, of iig ver genoeg zodat ik niet opeens ingehaald ga worden vlak voor de finish.

Vlakbij de finish raak ik even in paniek, er staat wel een verkeersregelaar, maar die is druk in gesprek, waar moet ik heen? Maar gelukkig snapt de beste man mijn oerkreten, en stuurt me de goede kant op.
Nog 1 straat, en daar staat me trouwe supporter, en nog 100 meter, en daar is de finish!

Eindtijd 49:23


Na de finish staat de blaaskapel weer gezellig te spelen, en er is water genoeg om de dorst te lessen. Op naar de sporthal om mijn medaille op te halen, en daarna Akkrum in, om wat te gaan eten.

Al met al, lekker simpel loopje, goed georganiseerd, vriendelijke vrijwilligers, en voor 4 euro heb ik mooi rondje gelopen. Tot volgend jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten