counter on tumblr
IWannaRun78: Drenthe Marathon

zaterdag 28 mei 2011

Drenthe Marathon

Marathon nummer 19.De Drenthe Marathon in Klazienaveen. Deze marathon stond eigenlijk niet op de planning. Twee weken terug de Leiden Marathon gelopen, en vorige week ook 31 km weg getikt. Maar hoe dichterbij het weekend komt, hoe meer het toch begint te kriebelen. Helaas heb ik de avond ervoor een trouwfeest, dus ik ga niet lopen. Maar wat blijkt, de start is pas om 14 uur. dat schept perspectieven!
Dus we gaan!

Om 12:00 uur vertrekken we richting Klazienaveen, is een uurtje rijden. Ik schrijf me in, voor 25 euro mag ik meedoen. Bij de inschrijving komt ik MarathonEP tegen, die gaan samen met zijn vriendin ook de marathon lopen.

Ik krijg startnummer 4 toebedeelt. Oeps, straks denkt iedereen dat ik snel ben....


We slenteren naar de start, 10 minuutjes wandelen. De speaker is al vrolijk aan het speakeren. Beetje rondhangen bij de start, we mogen zo beginnen.


In het startvak kom ik tot mijn verbazing RunningRonald tegen, hij had vandaag een geheime missie, hij gaat PascalWolf hazen op zijn eerste marathon. Spannend!

En dan is het 14 uur, we gaan! Ik probeer meteen niet te snel te gaan. Het voelt lekker, twee rondjes van 1 km, publiek zit er klaar voor, ze moeten duidelijk nog wel warm draaien. Al snel kom ik samen te lopen met iemand, startnummer 5, ik heb nummer 4, dus dat is een mooi teken. Het is zijn eerste marathon, doel wordt 3:30. Ik geef aan dat ik nog niet weet wat ik ga doen, maar wellicht dat het 3:30 ook voor mij gaat worden. We lopen zo ongemerkt de eerste 16 km weg. We lopen lekker te spelen met het publiek, wat enthousiast is en ons jaloers maakt met hun bier en BBQ.

Dan komen we in een groepje terecht, waar de eerst met ons meegaat. En dat is wel fijn, een bocht later begin een weg van dik 2 km met wind tegen, we kunnen mooi om en om lopen. En zo gaan we door.

Bij de doorgang van de 32 km gaat er iets mis. Er komen allemaal politiemotoren bij ons rijden. We lopen samen met de eerste vrouw van de wedstrijd. Maar ze ziet er niet uit of ze al de volledige 42 km heeft gelopen. Ze blijkt Duits te zijn, en ze geeft aan nog 1 ronde te moeten lopen. Maar bij de finish wordt ze van het parcours gehaald om te finishen. AUTCH!

Paar kilometer later zien we dat ze weer braaf een paar honderd meter achter ons loopt. Ondertussen is degene die voor 3:30 wilde gaan, er van door gegaan, wie zien hem alleen lopen. Stoer als ie zover voor ons uit blijft lopen en het gaat halen. Bij de 37 km pikken we hem weer op, daar begint de harde wind weer, hij mag achter ons blijven plakken, we doen om en om kop werk om hem naar die 3:30 te loodsen.
En dan begint het verval, na de 40km stort ie helemaal in, nog veel wil is er wel. Het verval wordt te groot om bij hem te blijven.

Laatste twee kilometer, we gaan er vandoor. Steeds dichterbij de finish, laatste kilometer tikken we met gemak 14 km/u aan. En daar is de finish! Ik krijg rozen in me hand gedrukt van mijn jarige supporter. Nog 50 meter...dat wordt een mooie tijd!

3:29:22!

Het was een mooie marathon. Niks massaals, enthousiast publiek, goed weer. Ik miste alleen ergens de sportdrank. Er stonden bij de 5 km wel mensen om sportdrank uit te delen (wat was ik dankbaar voor de drank en de chocolade), maar verder niet bij de officiele drankposten. Als beloning een mooi dry fit tshirt.

Toen ik thuis kwam, even de uitslagen bekijken:

En toen maar even snel gekeken onder het kopje prijzen:


Marathon categorie heren, heren 35+

In elke categorie├źn is er voor de eerste drie finishers een prijs beschikbaar van respectievelijk: 

€ 500,00 € 250,00 € 125,00

Ik heb 125 euro gewonnen. BIG SMILE!

Hoe liep het af met...
Nummer 5: 3:30:29 (doel gehaald; gefeliciteerd!!)
MarathonEP: Na 24km en een tijd van 2:15 zijn ze samen uitgestapt.
RunningRonald en PascalWolf: zijn haaswerk heeft ie goed volbracht, 3:57; goed gedaan beide!


1 opmerking:

  1. leuk verhaal.
    Hopelijk tot volgend jaar.

    Markwin Jagt
    Organisatie Univ├ę Drenthe Loopfestijn

    BeantwoordenVerwijderen