counter on tumblr
IWannaRun78: Langste Straat Van Nederland Loop

zaterdag 4 juni 2011

Langste Straat Van Nederland Loop

Oudebildtzijl
Het beloofd vandaag goed warm te worden en er staat een 30km op het programma. Dus lekker rustig aan doen vandaag. De temperatuur is al 23 graden. We verzamelen in Sint Jabik, bij het huis van Jan Kooistra. Hier is straks ook de finish. We gaan gemoedelijk met zijn allen de bus in. Die zet ons af ergens in Oudebildtzijl (zo kom je nog is ergens). De groep is niet zo groot die er nu staat, lekkere rustig babbelen en de tijd verdrijven.


Om 11:00 uur zal eerst de 30km weggeschoten worden, daarna ieder kwartier een andere afstand.

Startlijn
We gaan eerst een rondje boven Oudebildtzijl langs, dat is zo'n dikke 6km. Ik loop met iemand die drie keer de elfstedentocht heeft geschaatst, en nog veel meer op zijn naam heeft staan. Ik zou graag op die leeftijd nog even een 30km kunnen en willen wegtikken! Na wat kennis opgedaan te hebben over koffie, senseopads, raak ik hem langzaam aan kwijt.

De straat ziet er niet naar uit dat ie voorlopig stopt, het is een lange dijk. We hebben wind mee, dus dat is soms wel erg warm. Langs ons heen komen allemaal oldtimers, leuke afleiding. Ik loop nog steeds netjes 11 km/u, en een hartslag van net boven de 150, prima dus. De warmte speelt mij geen parten. Mijn Garmin 310XT krijgt opeens kuren, dus ik mis 300 meter, stomme techniek.

We worden ingehaald door de 10km lopers, wat gaan ze hard, ik sta blijkbaar stil ofzo. :) Ondertussen haal ik wat mensen in van de 10EM, die hebben het toch allemaal wel warm zo te zien. Vrolijk ga ik door.

Einde van de straat is in zicht, we vervolgen de weg, daar lopen schapen op de weg, schaapjes zien er uit of ze het erg warm hebben. Weinig wedstrijdjes die zo'n landelijk aspect erin hebben. :-)

We lopen in een cirkel weer terug naar de straat toe. Daar hebben we even goed wind tegen. Ik kom samen te lopen met iemand uit Leeuwarden. Na alles te weten gekomen te zijn over het beroep van een gevangenbewaarder, ga ik weer verder.

Dan is het nog even goed ploegen tegen de wind, wat lekker verfrissend is. Ik haal nog twee mensen in, en dan zie ik niemand meer voor me. De route is goed uitgepijld, dus geen probleem.

Het laatste stukje is door een natuurgebied. Grote bomen houden de wind tegen, dus even goed warm. Nog 1.5km te gaan, en ik zie niks van iets wat op een finish lijkt. Maar gelukkig, precies 30km na de start kom ik over de finish.

2:42:55

Ontvangst met sportdrank en bouillon, en 2.5kg aan aardappelen.

Was een lekker wedstrijdje, helemaal als je niet te hard wilde lopen. Verzorging was er vaak genoeg, water met banaan, en een unieke finish bij Kooistra thuis.

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk verslag en mooie loop. Knappe tijd op die afstand en met dit weer! Die schaapjes hebben het erg warm zo te zien. Het was op Renesse ook erg warm, ik bakte er niets van vandaag en blijf dus stil op Chat'n'Run..... Wanneer is jouw volgende run?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi veslag van een toch wel warme 30km loop. Ik heb zaterdag bewust overgeslagen. Wilde in eerste instantie een 50km loop doen als training voor de Veluwezoomtrail op 26 juni. Vanwege de warmte daar maar van af gezien en gekozen voor een HM in Monnickendam

    BeantwoordenVerwijderen