counter on tumblr
IWannaRun78: Nacht van Groningen

vrijdag 3 juni 2011

Nacht van Groningen


Vorige week zaterdag de marathon.
Gisteren bijna 12 km op snelheid.
Vandaag 150km fietsen.
En dan 's avonds de halve marathon, nacht van Groningen.
Zal dat goed gaan? Nee dus.


Ik vertrek al te laat van huis, en ben pas om 20:30 op de grote markt. Daar is het al stevig druk met harde muziek, podium en veel mensen en bier. Snel startnummer ophalen en omkleden. Als ik even snel warm wil lopen zie ik dat het startvak al redelijk vol staat, dus ook maar het vak ingegaan, achteraan starten is ook niet helemaal tof. Strak om 21 uur is het startschot. Daar gaan we, ik voel nog steeds spierpijn van de activiteiten van deze week, dat loop ik er wel uit.

Eerste ronde van 7 km gaat oke, niet super snel, maar prima. En dan opeens begint er zwaar verval op te treden van 4:35 ga ik heel snel naar 5:00 per kilometer toe. De benen worden loodzwaar. Als ik bij de 14km weer langs  kom, overweeg ik uit te stappen, maar dat is me eer te na. We gaan door.

Per kilometer wordt ik zieliger. Ik wordt ingehaald door van alles en nog wat, wat is dat waardeloos. Ik tik langzaam de 5:35 aan. Dit als leuke duurtraining zien, zit er ook niet in. Het is gewoon een marteling. ik overweeg om het parcours af te snijden. Maar dat is wel heel flauw. We gaan gewoon uitlopen. bij iedere verzorgingspost stop ik en neem extra water, om dan maar weer verder te sjokken. Waarom hebben ze geen sportdrank?Bordje van de 20km komt langs, ik krijg het gevoel dat ie verkeerd staat, die kilometer lijkt eindeloos te duren. De Martinitoren is duidelijk te zien, dat maar als doel aanhouden, en gelukkig, daar is de finish, en de ellende zit er op.

1:44:29


Deze halve mag in het rijtje van meest waardeloos gelopen wedstrijden ooit. :) Ligt overigens niet aan de sfeer of publiek of parcours, dat is gewoon top.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten