counter on tumblr
IWannaRun78: Noorderrondrit

donderdag 2 juni 2011

Noorderrondrit

Gisteren was ik mijn statistieken aan het bekijken van mijn Garmin. Daar viel het me wel erg op dat de maand mei goed hoog zat qua hardloopkilometers, iets anders viel ook op: mijn fietskilometers waren veel te laag, en volgende week is de fiets elfstedentocht, 230 kilometer fietsen. En daarvoor dient natuurlijk wel wat zitvlees gecreeerd te worden. En donderdag is het hemelvaart en mooi weer, dus een ideale dag om kilometers te maken. Op de site van de NTFU zie ik dat er een fietstocht gehouden wordt in Loppersum, de Noorderrondrit, en 150 km. Klinkt goed, alleen even uitzoeken waar dat dorp ligt. :-) Blijkt ergens tussen Groningen en Delfzijl te liggen. Prima!

Mijn fiets heeft het weer goed gedaan
Ik kom aan om 8:15 daar aan, het blijkt best een grote tocht te zijn qua deelnemers, dat ben ik niet meer gewend. Ook bij de inschrijving staat best een lange rij. 10 euro armer en een stempelkaart rijker, stap ik op de fiets, het Groningse landschap verkennen.

Na paar kilometer sta ik opeens op kruispunt, zonder bordjes. Hum...vast iets gemist, achter me een paar fietsers die me wenken. Met dat groepje rijdt ik naar de eerste stempelpost. Een oud cafe met van die dikke tapijten op tafel. Op naar de volgende stempelpost.

Het Groningse landschap verrast me een beetje. Naast veel weilanden ook veel leuke kleine dorpjes. De huizen zien er uit als of de dorpen betere tijden hebben gekend, en de boerderijen zien er ook vaak luxe uit. Ook wat kleine fabriekjes die in ere zijn hersteld of juist compleet aan de tand des tijds worden overgelaten. Verder heerlijk rustig, we reden zelfs door het dorp Doodstil.

Ik kwam nog wat hardloopplaatsjes tegen waar ik eerder ben geweest, Appingendam, Ulrum, Leens, en reden opeens door Pieter Buren, het was dus een feest van herkenning. :)

Bij de 90km is er weer een stempelpost, we krijgen ook een broodje en een kop soep. De soep is erg waterig, maar oke, niet klagen. Op naar de laatste stempelpost, 127.5 KM in Zoutkamp.

Vanaf daar gaan we weer terug via Ten Boer. Daar staat een straffe wind, ik sluit aan bij een groepje, gaat net wat te hard, maar alleen is het niet echt te doen. bij Ten Boer laat ik ze gaan. Laatste paar kilometer lekker alleen rijden. De 150 wordt ruim gehaald, maar dat is niet erg.

De finish


Bij de finish live muziek, en de medaille. Het was weer mooi geweest, op naar huis, vanavond een halve marathon in Groningen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten