counter on tumblr
IWannaRun78: 25e Leijenloop

zaterdag 18 juni 2011

25e Leijenloop

In 2005 heb ik eerder meegedaan met deze loop, weliswaar de 12km, maar ik was er wel. Het was toen goed heet. Dit jaar lijken de weergoden het anders bedacht te hebben. De gehele dag staat er al een forse wind en er komt veel regen uit de lucht.


Ik moet vandaag kiezen tussen 150km fietsen, de Turfroute met een start in Gorredijk. De regen maakt de keuze makkelijk, ik ga niet fietsen. Afgelopen maandag ben ik al nat genoeg geregend op de fiets tijdens de elfstedentocht.

Dan is er nog een andere wedstrijd vlakbij huis, de Pipegealloop in Hoornsterzwaag. Maximale afstand is 15km, eigenlijk wil ik dit weekend nog minimaal 21km doen. Dus de Leijenloop gaat het worden! De wedstrijd wordt ook mede georganiseerd door SV Friesland, en daar moet ik natuurlijk wel bij zijn nu ik lid ben van ze.

Op de weg ernaar toe hoost het, dat beloofd dus niet veel goeds. Even wat straatjes afrijden tot ik een geschikte parkeerplek kan vinden en op naar de inschrijving. Voor 7 euro mag ik meelopen. Snel omkleden en een beetje warmlopen, over een kwartier gaan we starten.

In startvak kom ik naast medelopers te staan van de langste straat van Nederland loop, Jan Kooistra roept nog eea, maar dat is slecht te verstaan, het zal ook allemaal wel. We staan nog wat te praten en opeens het startschot, daar gaan we dan.

We lopen van het terrein af, daar vindt al meteen de scheiding plaats tussen de 5 en 12 km, die gaan links en de halve marathon gaat naar rechts. Het lichaam voelt goed, en ik heb er zin in. En het is droog! Kom maar op met de komende 21km. Eerste stuk is met de wind mee.

Al snel krijg ik een lange jongen in het vizier. Dat zal Theo zijn, die ken ik van eerdere loopjes. We raken aan de praat en ongemerkt tikken de kilometers weg. Er staat om de vijf kilometer verzorging opgesteld, water en sponsen.

Bij de 11 km halen we nog iemand in, en daarna zien we helemaal niemand meer voor ons lopen. We gaan heel langzaam weer terug, en dus ook tegen de wind in. De organisatie had het niet beter kunnen regelen, de grote stukken zijn voorzien van mooie boompartijen die de wind tegenhoudt of iig geen vrijspel geeft. Op de plekken waar het allemaal open is doen we samen kop werk.

We worden op verschillende plekken nog aangemoedigd, de verkeersregelaars geven ruim op tijd en goed aan waar we naar toe moeten. Ook de uitpijling van de route is prima. Iedere kilometer is netjes aangegeven. Dat is fijn lopen zo! Bij de 18km is er nog verzorging, door wat miscommunicatie van mijn kant (ik kan dus echt geen Fries), gaat het mis met de spons aanpakken, maakt niet uit, we zijn er bijna.
Bij de 20km

En dan komen we bij kilometer 19, we gaan langs de Waldwei terug naar Opeinde, en we hebben weer wind mee. Dat voelt lekker, oppassen dat ik mezelf nu niet ga opblazen, want dat is zeker niet de bedoeling. Bij kilometer 20 merk ik opeens dat mijn medeloper langzaam wegzakt, maar het nog goed volhoudt. We komen in Opeinde aan. Daar staan me ouders enthousiast aan te moedigen. Naar rechts, brug over en meteen weer rechts. En dan nog wat straatjes en daar is de finish. Althans...die moet hier toch ergens zijn, ik hoor de speaker, ik zie dat het druk is, maar waar is de ingang. Ha...achter al die spelende kinderen, ik maakt een lus er omheen, en daar is de welverdiende finish.

1:34:47


10e finisher van de 49 mannen.


Bij de finish was er alleen maar thee. Gelukkig had ik me eigen sportdrank bij me, dus geen probleem. Na inleveren van het startnummer kregen we nog een medaille en twee flesjes shampoo, dat is nou is origineel.


Ging super lekker. We hebben het droog gehouden. Was mooi parcours, goede routeaanduiding en verkeersregelaars en lekker met zijn tweeën de halve marathon weggetikt. Minder gezellig dan de halve marathon van Zwolle, maar lekker rustig en zeker ook de moeite waard.

Volgende jaar waarschijnlijk weer, 16 juni 2012!

Uitslagen op:
http://www.leijenloop.nl/index.php?page=kcdepein&id=25e

Foto's op:
http://www.leijenloop.nl/index.php?page=foto&fotojaar=2011

https://picasaweb.google.com/100925199159931099472/OpeindeLeijenloop18Juni2011?authkey=Gv1sRgCNSeyOyp68CIJA&feat=email

En dan weer me auto terugvinden....die stond ergens....

1 opmerking:

  1. Leuk verslag en wat onwijs leuk dat jouw ouders langs de weg stonden. Dat is wel heel bijzonder. Mijn zus kan nog niet eens een sms-je sturen als ik ga lopen, dus je boft!! Mooie tijd ook. Op naar de volgende run.

    BeantwoordenVerwijderen