counter on tumblr
IWannaRun78: De Wolden Duatlon

woensdag 8 juni 2011

De Wolden Duatlon

In juni 2007 deed ik mijn laatste duatlon. Ik heb toen met mezelf afgesproken: dit gaan we voorlopig niet meer doen. En toen was het opeens 2011. Langzaam begint het toch weer te kriebelen en langzaamaan vergeet ik ook weer waarom ik het niet zou doen. De Wolden Duatlon komt langs, waarom ook niet? Ik schrijf me in.

5km hardlopen, 24 km fietsen, en 2.5 hardlopen. Ik gok dat dat me zo'n 1 uur en 20 minuten gaat kosten.

Alles staat er klaar voor
En dan is het zover, woensdag 8 juni. 18:15 meld ik me in Zuidwolde bij de startnummers, ik krijg twee startnummers en twee stickers mee. De fiets wordt geparkeerd in het parc ferme, fietsschoentjes worden er naast gezet op de meest tactische manier zodat ik straks er in 1x in kan schieten. De helm wordt open neergelegd, zonnebril ligt klaar. Stickers worden geplakt. Ik ben er klaar voor.

Bij het warm lopen zie ik allemaal sporters met de meest ingenieuze schoenen en pakjes. Kom ik aan met me hardloopbroekje en met gratis tshirt van de midwintermarathon.

Het weer is perfect, zonnetje, niet te warm.

Precies om 19:15 is de start, 70 man gaan er vandoor. De eersten gaan echt hard, het lukt me om een groot aantal in te halen, maar de eerste groep gaat gewoon echt veel te hard. Mijn raceschoentjes doen goed hun werk, ik loop met gemak rond de 4:10. Rond de 17 minuten na de start sta ik me schoentjes uit te doen en te wisselen voor me fietsschoenen. Ik gedachten is dat toch aanzienlijk makkelijker dan in het echt, waar is me krukje???
De balk, het startpunt om te  fietsen of te stoppen met fietsen

Met de fiets aan de hand doorlopen tot de balk, dan op de fiets springen en 3 rondjes rijden van 8km. Ik bevind in me in een groepje, maar dat valt al snel uiteen (lees: ze halen me in). Eerste twee rondes gaan zonder grote schade. Ik merk dat wielrennen toch niet mijn sport is, ik beheers de techniek niet. Bochten en snelheid gaan voor mij niet samen. Al met al fiets ik toch kilometers van rond de 1:52, best netjes voor mijn doen.

De laatste ronde wordt ik ingehaald een paar keer, ik haal ook andere wielrenners in. Bij nadere van de wisselplek, zie ik de eerste lopers al die voor de finish gaan, what the %$%$@#%......Op naar de wissel, snel terug naar mijn plekje, schoenen uit. En ik voel opeens dat de kramp er in gaat schieten, gelukkig schiet ie voorbij en kan ik verder gaan. 1:07, ik waggel het parc ferme uit, wat voelt dat toch raar. Ik zie opeens allemaal lopers voor me, waar komen die nou vandaan?

Hardlopen gaat goed, ik loop zelfs 3:58 per kilometer, ik haal allemaal mensen nog in. Het is me een compleet raadsel waarom die nog voor me lopen. Maar nu iig niet meer. Het lijkt of ik vlieg. De finish nadert, ik zie nog andere mensen vertrekken om de laatste 2.5km te moeten gaan lopen. De klok tikt door, 1:16 ga ik niet halen.

1:17:05


Bij de finish is er sportdrank, water, sinaasappelen en banaan. De organisatie was top, op iedere hoek vrijwilligers  parcours was duidelijk aangegeven, mooi aantal deelnemers.

Finish


Degene die een duatlon heeft bedacht is zeker een saddist geweest, wat is het zwaar. Maar wel ongelooflijk stoer als je het weer hebt volbracht!


Uitslagen:

10 Thierry 1:17:06
2 opmerkingen:

  1. Mooi verslag. Ik vind het geen verkeerde tijd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om je verslagen steeds te lezen. Zo blijven we toch nog beetje op de hoogte ;)

    BeantwoordenVerwijderen