counter on tumblr
IWannaRun78: Midwintermarathon Apeldoorn

dinsdag 7 februari 2012

Midwintermarathon ApeldoornMarathon 31

IJzige koud, sneeuw, gure wind, gladde wegen, alleen de grootste helden van de marathon zullen deze editie gaan volbrengen in deze horrorwinter, de winter waar we serieus spreken over een Elfstedentocht. Zelfs de maximale tijd dat je over de gehele marathon mag doen is verkort naar 4,5 uur. Bij een groot aantal verzorgingsposten zal een verwarmde tent staan. Dit gaat een marathon worden vol ontberingen!

En helemaal gefocused op de kou zit ik dan in mijn auto op weg naar Apeldoorn. Auto wordt bij het transferium gezet, waar ik nog een goed stuk moet lopen naar de bus. Op mijn sportschoentjes voelt de besneeuwde weg glad aan, hopelijk is het parcours sneeuwvrij...

Aangekomen bij de start, snel het congrescentrum in om daar, tussen vele andere hardlopers, een plekje te zoeken. Ik geef mijn twee flesjes cola af, die ga ik pas weer terug zien bij de 25 en 35km. Als ik natuurlijk ooit zover ga komen. Blijkbaar dit jaar geen gratis shirt, zal wel iets met recessie te maken hebben...

Al snel kom ik Cees tegen, die ik van loopjes van SV Friesland ken, en ook van het pacen in Leeuwarden, we gaan samen vertrekken. Eerst nog wat koffie en daar komen we Jeroen tegen, oa bekend van de boscross in Diever.

Op naar de start. Ik moet in vak B, en Cees in vak A, maar Cees krijgt het voor elkaar om de controlerende militair de A te lezen voor een B, en dus staan we samen in het vak. En opeens horen we de speaker zeggen dat we zijn begonnen. Het startschot heb ik even gemist. Gezellig keuvelend leggen we de eerste kilometers af, genietend van het mooie parcours, zonnetje, besneeuwde landschappen. De kou valt alleszins mee, de paden zijn perfect sneeuwvrij. Het is gewoon genieten!


We praten wat over Eindhoven, en opeens loopt de racedirector van Eindhoven bij ons, Peer Pulles(@peerpulles). We praten nog over eea, we besluiten afscheid te nemen van Peer, en we zoeken even een boompje op.

Ondertussen naderen we de 25km, zal mijn cola er staan? En ja, even zoeken en daar staat ie! Voor we het weten zitten we alweer bij de 30km. Ondertussen nog een gesprek gevoerd met een andere loper over de economie, dat alles oplosbaar is door meer geld te drukken. Niet geheel mijn mening, maar die deed er geloof ik niet toe. En vanaf daar begint het klimmen naar de 35km, tempo zakt ook wat in, maar maakt niet uit, het is de eerste marathon dit jaar, zonder veel trainingskilometers.

En bij de 35 staat mijn cola weer klaar. En daar gaan we naar beneden. Dat is relaxed. We sporen iedereen aan die aan het wandelen is, aantal volgen en gaan mee. Nog maar 2.5 km, en wie loopt er opeens naast ons? Het is de beste man uit Hellevoetsluis, die in Diever met het groepje meeliep (Paul van der Logt). Hij geeft aan dat we wat stilletjes worden, ik besluit om het wat te fucken. Hij werkt bij Unilever, en ik roep dat je beter olijfolie kan gebruiken dat de becelboter. Ongemerkt gaat het tempo wat omhoog als hij aangeeft dat ik er echt totaal naast zit. :)

En daar is de finish in zicht, we komen tegelijk aan met de 8km. In een andere baan, al het publiek is gefocused op de 8km, we roepen dat er aan komen, en er komt applaus, zo gaan we de laatste 300 meter tegemoet. En we zijn er:

3:42:50


Al met al, een pracht marathon, mooi parcours, stevige klimmetjes, sneeuwvrij. Ook de vele vrijwilligers waren hartelijk, en de verzorging was prima geregeld. De kou viel gelukkig erg mee, en ik ben klaar voor de rest van het jaar.

Cees bedankt voor het samen lopen, ik vond het erg gezellig.


8 opmerkingen:

 1. Je hebt je duidelijk vermaakt. Het is en blijft een mooi parcours, sneeuwvrij en dus prima te lopen. Nu hebben we elkaar weer misgelopen.
  Jou eerste marathon van het jaar zit erop met een nette tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat ik ook jou gemist heb, was toch niet te doen een oranje jasje in startvak;-).Volgens mij heeft iedereen elkaar misgelopen. Zijn 2 minuten eerder over de finish gekomen (aan de hand van de foto's gezien) dus we hebben in de buurt van elkaar gelopen.

  Was een mooie marathon en ook voor jou een mooie tijd. Wat gaat volgende worden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aha dus dat was jij. Ik werd op het einde van de marathon ingehaald door een groepje waar ze het over boter en olie hadden. Ik dacht al wat een gelul ;-). Op het oranje jasje zag ik wel je naam maar ik wou het betoog niet onderbreken, hum daar had ik dan ook geen adem meer voor.
  Groeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar een beetje boter al niet goed voor is :-) Klinkt als een erg mooie run en aan de foto's te zien was het allemaal prima te doen op de weg mét een geweldige omgeving door de sneeuw. Op naar de volgende run

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook bedankt Thierry. Het was weer genieten !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een leuk verslag Thierry en je hebt weer een keurige prestatie neergezet! Het viel inderdaad mee met de kou maar dan spreek ik voor mezelf.Mijn volgende loop is die in Langezwaag,ga daar weer voor de halve marathon.
  Groeten Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Met de kou viel het zeker mee. Alleen het stukje op de Amersfoortseweg viel mij wat tegen wat betreft de kou. Verder was het goed te doen. Mooie tijd Thierry. Stein is nog niet van de baan trouwens. Heb tot de 2e de tijd om in te schrijven. Even de komende week aankijken hoe het gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk verslag en een prima gelopen marathon in die koude omstandigheden

  BeantwoordenVerwijderen