counter on tumblr
IWannaRun78: 8 van Langezwaag

zondag 19 februari 2012

8 van Langezwaag

Twee weekje en dan is de zes uur van Stein. Toch wel een doel van dit jaar. Maar dan moet het lichaam wel wat meewerken. Apeldoorn ging goed, Schoorl zware benen. Vandaag laatste kans om te kijken of ik me in ga inschrijven. De 8 van Langezwaag is vandaag, kleine 7 km vanaf waar ik woon. Dus hardlopend daar naar toe, halve marathon, en weer terug.Gisteravond heb ik even een klein stukje gelopen, voelde allemaal niet vanzelf en heb het maar bij een klein rondje gehouden. Vandaag voelt het beter, op naar Langezwaag. Als ik in de buurt van Langezwaag ben, zie ik al de kalkpijlen, en verheug me al op de loop. De pijlen gaan de goede kant op.

Inschrijven, voor 2.50 mag ik meedoen, dat blijven toch mooie bedragen om mee te doen bij een halve marathon. Het is druk, maar de rij vordert snel.Voor de start kom ik Karel nog even tegen, en daarna Herman. Er staan maar liefst 350 lopers aan de start, Kooistra roept om dat alleen de 10, 16 en 21 nu starten, en daar gaan we. Kooistra blijft herhalen, en sommige lopers schrikken opeens, ze zitten in de verkeerde groep.

Alles voelt redelijk goed, ik zit net onder de 12 km/u, we gaan door het dorp, richting Bontebok, daar gaan we het bos, Oranjewoud in. Prachtige omgeving. Terloops mag ik nog reclame voor wat loopjes waaronder de langste straat van nderland loop.

Via een slinger door het bos gaan we weer naar Langezwaag, daar gaan we de route lopen van de 5 km wedstrijd. Ik loop nog redelijk, tempo ligt niet hoog maar dat ik ook niet de bedoeling. 1:50 later kom ik de finish over. Toch geeft het een beetje een naar gevoel, het was niet de bedoeling om snel te gaan, maar 1.50....Herman heeft een mooie 1:39 erop zitten, en vlak na mijn komt Karel binnen.


Was een mooie halve marathon, leuk parcours. Voor een deel het parcours van de Oliebollenloop en de Ronde van Oranjewoud, het is er mooi lopen, er was veel verzorging in de vorm van warm water. Ook bij de finish was er weer het nodige om uit te kiezen.

En op naar huis, ik ben wat stijf, ik loop het er wel uit. Maar dat valt tegen. Heup/lies begint nu echt op te spelen. Het hardlopen gaat over in lopen, aanzetten, lopen, pijn, wandelen, strompelen, wat een ellende.
Die zes van Stein: dat wordt het niet....nu maar eerst is kijken wat ik nu heb, voelt niet goed.


Foto's van Janke. hier te vinden...

6 opmerkingen:

 1. Zo'n mooie loop en dan met een blessure eindigen, daar wordt je niet blij van. Klinkt een beetje als een schaatsblessure. Hoop dat ze je snel weer aan het lopen krijgen.
  Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte met de lichamelijke klachten Thierry maar even rustig aan!
  Leuk verslag weer blijf je volgen!
  Groeten Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi loop. Alleen balen dat je erna klachten voelde. Misschien een late reactie op je schaatskilometers? Wel een verstandig besluit om Stein te laten schieten. Eerst weer helemaal fit worden en dan weer lekker (ultra)lopen.

  Herstelse en sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He verdorie, wat jammer dat het nu even niet gaat. Idd eerst maar eens uitvogelen wat je mankeert... Betreschap (klinkt wat dramatisch maar tis goed bedoeld...)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk is het ergste inmiddels alweer achter de rug.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer dat je niet gaat!! Ik weet precies dit gevoel!! Lichaam niet hersteld!! Beter nu rustig aan .... Sterkte het komt goed! See u @SlachteMarathon!!

  BeantwoordenVerwijderen