counter on tumblr
IWannaRun78: Pacen bij LoopLeeuwarden

dinsdag 24 mei 2011

Pacen bij LoopLeeuwarden

Vorige week de marathon van Leiden gelopen. En deze week een nieuwe uitdaging, pacen in Leeuwarden op de halve marathon. Voor de eindtijden 1:35 t/m 2:00 zijn er pacers geregeld. Ik ga samen met Ron de groep van 1:40 voor me rekening nemen.

Om 11 uur is de start van de halve marathon. We verzamelen om 10 uur in de fitnessschool. Daar worden de ballonnen en hesje uitgereikt. De verdere voorbereiding bestond uit bank hangen en wat drinken. Langzaam aan wordt het tijd en gaan we die kant op. Het is een mooie stoet, allemaal hardlopers met gele hesjes en ballonnen. We zoeken een plekje in het startvak, wat zo simpel klinkt, maar helaas is het wat chaotisch. Uiteindelijk staat iedereen op zijn plek. Je ziet dat er verschillende deelnemers naar de ballonnen kijken en de tijd checken die daarop staat, om daarna te besluiten om aan te sluiten of niet.

 En dan is daar het startschot. We vertrekken, alles gaat volgens plan. de eerste 10km hebben we een grote stoet mensen. Ik laat me regelmatig terugzakken in de groep en maak praatje met een ieder. De meeste hopen toch echt dat ze 1:40 gaan lopen dit jaar. Vaak is dit hun eerste halve marathon, of een doel die ze graag willen halen na eerdere mislukkingen.

Bij de 15km begint de groep minder groot te worden, en wordt steeds duidelijker wie er er bij de groep hoort. Er blijft een positieve sfeer hangen in de groep. We gaan door, tot we bij de 18km, daar krijgen we wind tegen. Ik neem heel braaf de koppositie in, en we gaan tegen de wind in. We naderen alweer snel de stad, aftellen is begonnen.
Laatste kilometer moedigen we iedereen aan in het groepje. Sommige gaan er vandoor, sommige blijven bij ons. Doel wordt gehaald: 1:40:16! We hebben een groot aantal nieuwe helden erbij!Na de halve marathon gaan de meeste pacers nog om 14 uur voor de 10km, op eigen tempo. Eindtijd 44:09, best prima na een marathon en in de ochtend een halve marathon. :)

Deze loopdag sluiten we af met een goed diner in Leeuwarden.

Tot volgend jaar!

1 opmerking:

  1. Wauw, netjes dat het ook echt gelukt is exact de 1.40 te halen! Respect!

    BeantwoordenVerwijderen