counter on tumblr
IWannaRun78: Lijfstijl Centrum Trail Xperience

zondag 29 januari 2012

Lijfstijl Centrum Trail XperienceStartnummer ophalen
Trailrunning wordt steeds populairder, je denkt dan snel aan trails in het buitenland. Maar de trails worden nu ook steeds dichterbij huis georganiseerd. In de kop van Noord-Holland in Den Helder was vandaag de Lijfstijl Centrum Trail Xperience, afstanden waren 6 of 14km.

Via http://www.mudsweattrails.nl/ heb ik een startbewijs gewonnen om mee te doen. Na 1.5 maand rustig aan te doen, was het dan weer tijd om mezelf uit te gaan sloven in Den Helder. Start is om 11:45, het is een uurtje rijden, dus lekker de Afsluitdijk afgecrossed en gemeld bij het wedstrijdsecreteriaat waar mijn startnummer braaf lag te liggen.

Start
Goede nieuws is, aan het einde van de week kunnen we schaatsen, maar dat houdt dus wel in dat het vandaag goed koud was, althans in vergelijking met de rest van de winter. Dus zo lang mogelijk binnen gezeten en even een kort stukje warm gelopen. Meteen was het al duidelijk, het is iig geen asfaltloopje, de vlaggetjes gaan overal heen, maar niet over het asfalt.

Na de start van de kidsrun mogen wij ons opmaken voor de start. en daar gaan we dan, iedereen heeft er goed zin in, en tempo ligt hoog. Al snel vliegen we het bos in, met wat smallere paadje, of eigenlijk single tracks. Na twee kilometer verschijnt de eerste heuvel, ik hoor een jongen naast mij goed vloeken. :)

Route aanduiding
We komen via allemaal bochten weer bij de start uit, en mogen dan een goed steile heuvel op, met de trap gaan we omhoog. Hartslag staat al lekker in de rode zone. Naar beneden is het ook lekker steil. We rennen over grasland en langs meertjes. Duidelijk te merken dat mijn enkels en evenwicht gevoel niet top zijn, ik flipper alle kanten op. De route is perfect uitgezet, geen mogelijkheid tot verkeerd lopen of te verdwalen.

Tweede deel gaan we weer lekker langs smalle bospaadjes (single tracks dus), en weer richting de start, daar wordt de 6 en en de 14 kilometer gescheiden. We moeten eens loot over over ge├»mproviseerde brug. Bij de acht kilometer is er verzorging, ik wordt ondertussen niet meer ingehaald. Ik loop achter twee dames aan. Dat geeft toch wel aan dat mijn tempo niet hoog is. :-)
De heuvel bij de start

De duinen op, wat zijn ze steil! We gaan op en neer, en opeens....daar is het strand, we gaan over het strand, wat heerlijk. Het ligt er best zwaar bij, maar het is zo lekker lopen op het strand, na een kilometer verlaten we het strand, de rijplaten liggen schots en scheef. En weer door de duinen. En daar een bordje: 15km volg ruiterpad. Wat was dat een grap, mul zand, en dikke kilometer ploeteren verder (en jaloers kijken naar het asfalt), zie ik beneden mijn voorgangers lopen, een groot weidelandschap, met vennetjes. Lijkt er niet op dat het 14km gaan worden, ik zit nu al op 13.8km. En idd, ik moet ook over het grasland. Ondertussen loop ik alleen, de dames ben ik kwijt geraakt (eigenlijk: ze zijn mij kwijtgeraakt en lopen ver voor me).
De beloning

Nog wat smalle paadjes, en daar is de berg weer vlak bij de start, we mogen er nu langs. Na 15.7km kom ik de finish over op 1:20. We krijgen een ding met voer voor vogels, is weer is wat anders dan een medaille.

Duidelijk dat ik toch meer een asfaltloper ben, maar het genieten van lopen door de natuur, over strand, duinen is er niet minder om, ook al ben ik niet snel. De keuze is snel gemaakt, ik ga straks meteen door, op naar het strand en daar nog even 10km lekker lopen. Deze trailrun was goed georganiseerd, route goed uitgezet, mooie stukjes natuur.Strand
De conditie, na 1.5 maand rust, beloofd niet veel goeds voor de midwintermarathon van volgende week.

Uitslagen te vinden op: http://uitslagen.nl/uitslag?id=2012012904905

2 opmerkingen:

  1. Haha, leuk verslag... Vooral dat van die dames (ze bestaan dus wel!). "We" hebben betere (loop)tijden gekend als ik dit zo lees. Zal vast wel weer komen. I.i.g veel succes in Apeldoorn.

    groetjes, mettje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verslag, mooie loop. Ondanks het flipperen ben je gelukkig heel gebleven. In Apeldoorn straks allemaal asfalt. Veel succes volgende week.

    BeantwoordenVerwijderen