counter on tumblr
IWannaRun78: Bartlehiemtocht

woensdag 8 februari 2012

Bartlehiemtocht

DE brug bij Bartlehiem (dus DE brug)
Heel Nederland heeft elfstedenkoorst, gaat ie door?? Mijn profiel geeft het al aan, net iets meer dan een marathonloper, en vandaag dus een schaatser.

De Bartlehiemtocht wordt vandaag gereden, 50km wordt ons beloofd. En nog een groot gedeelte over het parcours van de elfsteden, dat is leuk. Samen met collega Richard gaan we richting Burdaard, start zal zijn om 10 uur, wij starten om 9:30. De stempelposten zijn al open. Van Budaard naar Dokkum, het ijs is prachtig. Een brede vaart, diep zwart ijs. Alleen jammer dat we de wind direct tegen hebben. Tot Dokkum is het goed bikkelen.

Op weg van Budaard naar Bartlehiem

Budaard
In Dokkum krijgen we onze eerste stempel, en dan gaan we met de wind in de rug richting Ferwert, we vliegen over het ijs met de wind in onze rug. Er moet een heel laag bruggetje gepasseerd worden, dat gaat op de minst charmante manier.

In Ferwert aangekomen hebben we trek in iets te eten, enige wat er is, is de mevrouw die onze kaart wilt afstempelen. Helaas, op naar Bartlehiem. En weer gaan we als een gek over het ijs.

En in Bartlehiem nemen we choco en gevulde koek, weer helemaal klaar om naar Hallum te gaan. Na in totaal 46km komen we aan in Hallum. Al hoe wel? Ze stempelen Alde Leien af, we vragen even voor de zekerheid of ze wel de goede stempels hebben, we zitten niet in Hallum! Dan maar een broodje worst eten.

Stempelen
En dan begint het echte bikkelen, bijna 10km tegen de wind in. Ik besluit om het ijs even van dicht bij te bekijken. Het is vechten tegen de wind. Weer bij Bartlehiem aangekomen, is het genoeg geweest, we zitten ruim over de 50km. We drinken cola, en besluiten dat ons doel gehaald is, terug naar Budaard.

Dat gaat allemaal nog redelijk soepel, we zien de scheuren in het ijs komen als we met een groepje schaatsen. Dat ziet er best wel bizar uit, overal kraakt het. En daar is de molen, na een kleine 60km zit deze tocht er weer op.
GPS-data

3 opmerkingen:

  1. Dat verklaard al de schuren die wij vandaag op de route tegenkwamen. Wij moetsen het vandaag zonder de stempels doen ... wel iets rustiger. En ook vandaag was er die "heerlijke" wind. Maar de vele koek en zopie tentjes maakte veel goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent weer lekker bezig geweest Thierry.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie tocht geschaatst, leuk al die bekende plaatsen te lezen. Je kan je lol nog op dit weekend met al die tochten.

    BeantwoordenVerwijderen