counter on tumblr
IWannaRun78: Rin de Rûnwei

zaterdag 28 september 2013

Rin de Rûnwei

Sinds kort is er een nieuwe rondweg in Gorredijk. De weg waar ik nu elke dag gebruik van maakt werd feestelijk geopend met een 4EM over de rondweg en door het dorp, Rin de Rûnwei. Normaal niet een afstand waar ik van de bank afkom, maar nu ik er lopend naar toe kan...ik ben er bij!


Startnummer ophalen in de sportzaal gaat soepel, beetje heen en weer hobbelen bij de start, en dan is het alweer bijna 19:30. En daar kom ik Gerrit tegen die ik ken van het pacingteam Leeuwarden. We praten en wat en hebben het over het feit dat de 4EM verraderlijk is, het is bijna een sprint afstand. Maar dat gaan ons dit keer niet gebeuren, niet forceren.

De start, daar gaan we. Er loopt wat jeugd voor mij, die maar eerst even inhalen zodat ik vrij baan heb. Dat voelt best goed, even tempo maar vast houden. En de eerste kilometer zit er alweer op, in 4:16. Gerrit komt even gedag zeggen en blijft achter mij lopen. De temperatuur is perfect om deze snelheid vol te kunnen gaan houden.

We naderen het einde van de rondweg, we gaan richting centrum. Gorredijk is uitgelopen en moedigt ons aan, dat is leuk! Er is zelfs nog een waterpost. Ondertussen begint de schemer toe te slaan, op het schelpenpad staan grote felle lampen om de boel te verlichten. Ondertussen alweer op de 4km, en ik ga nog steeds hard, sterker.. ik versnel nog steeds. Gerrit zit nog in mijn nek te ademen, dat motiveert toch even om niet in te gaan zakken.

We zijn weer op de rondweg, het is donker, maar daar is de finish. 6.66 km in 27.51, oftewel 14.3km/u. Wellicht door vorige week de Dam tot damloop, maar het voelde best wel weer is fijn om knoeterhard te knallen.

De loop was leuk, voornamelijk om dat het in Gorredijk was, we door het centrum gingen en de rondweg liep ook wel erg lekker.

foto's: Janke van der Schaaf en Dick de Jong

4 opmerkingen:

 1. Lekker niet af en toe zo`n korte afstand om te knallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie snelheid!
  En dat met 2x een dam-tot-damloop erbij.
  Een mooie basis voor een snelle marathon?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aardig tempo!
  Je gaat als een speer.

  BeantwoordenVerwijderen