counter on tumblr
IWannaRun78: Monnikentocht 2013

zondag 1 september 2013

Monnikentocht 2013

"Marathon 36"

Twee jaar geleden liep ik al de Monnikentocht, hij stond meteen als mooiste loop bovenaan mijn lijstje. Dit jaar ga ik weer, helaas geen extreme afstanden in de benen. Er moet dus niet te te veel verwacht worden van de tijd.

Samen met Cees ga ik die kant op, rond 8 uur melden we ons. Het wordt gezellig drukker, veel wandelaars en ook mooi aantal lopers. Nog een paar bekenden gesproken, en dan is het 9:30, we gaan van start.

De bocht om, en meteen begint het meest tekenende van de loop, we duiken een mooi landschap in, en dat blijft zo 50km doorgaan. Het parcours voert over bosweggetjes, landbouwweggetjes, zanderige weggetjes, mooie weggetjes, lange weggetjes, weggetjes met mooi uitzicht, smalle weggetjes, en steeds blijft het super mooi om te lopen.
Tot de 30km gaat het gezellig, we praten veel af, de verzorgingsposten om de vijf kilometer volgen elkaar snel op. We lopen netjes 5:35, maar langzaamaan wordt het steeds stiller. Bij de 32km nog even een stukje verkeerd lopen, en dan aftellen naar de finish. Ik kijk uit naar iedere verzorgingspost, die prima zijn ingericht met cola, sportdrank water en eten. Toch te veel gepraat, te weinig kilometers in de benen? Uiteindelijk niet gewandeld, en braaf doorgerend.


De rondetijden gaan langzaam naar de 6:18 op de laatste paar kilometer, maar daar is Bourtange. Gezellig pleintje, en dan de finish: 5:00:05, met als beloning een handdoek.

Vlak na het douchen, horen we iemand van de organisatie: nog plek voor vier man in de bus! Dat is even een mooie service! Het lukt ons om op draf naar de bus te gaan, best soepel zag dat eruit.

Is het de Monnikentocht een aanrader? Ja, zeker! De route door de natuur en het landschap, de organisatie, de vrijwilligers, alles dik op orde!

Finish
5 opmerkingen:

 1. Zo te lezen kun je terug kijken op een mooie loop. Leuk verslag. Helaas een beetje te lang voor mij :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Te lang? De Monnikentocht kent ook afstanden van 18 en 34 km. Dus voor elk wat wils. Groet Richard de Vries (ROG)

   Verwijderen
 2. Is Dat echt Marathon 36? Respect! 5 uur klinkt lang maar lijkt me een mooie loop! Op naar de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn verslag om te lezen.
  Dit soort parcoursen hou ik wel van (wie niet). En er is dus ook een 34 km. Misschien dat ik mij de tanden daar nog wel eens op wil stuk bijten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie loop blijkbaar en ondanks dat je mss wat weinig kms in de benen had toch een prima prestatie neergezet.

  BeantwoordenVerwijderen