counter on tumblr
IWannaRun78: Lochem trail

maandag 16 september 2013

Lochem trail

Zondag, paar minuten voor tien, ongeveer 150 man, met trailschoenen en een rugzak met water. En dat gewoon in Nederland, vandaag wordt de Lochem trail gehouden, 31 km door de bossen met 250 hoogtemeters.

Samen met Herman naar Lochem gereden, en rustig aan een kopje koffie gedaan, dus we zijn we er helemaal klaar voor. Begin is meteen redelijk pittig, voornamelijk door de drukte, maar de natuur is meteen al mooi.

Langzaam wordt het rustiger op het parcours. Het parcours bevat voornamelijk single tracks, maar ook wat bredere wegen, we zien voornamelijk bos, maar ook lopen we langs maisvelden. Het zonnetje komt twijfelend door, en de temperatuur is perfect.

Samen met Herman tikken de kilometers weg, doordat we moeten lopen op techniek en moeten oppassen voor boomstronkjes. Voor we het weten zitten we op de 10 km. We lopen een mooi tempo, tussen de 5:10 en 5:25, mijn benen voelen sterk, dat is fijn.

Bij de 14 km draaien we een boerderijerf op. Alle koeien staan op stal en kijken ons aan, dat is een mooi gezicht. Je vergeet spontaan dat we nog 17 km moeten. Bij de stal de bocht om en daar staat de bevoorrading. Er is van alles verkrijgbaar, zelfs brood. Onder toeziend oog van de koeien neem ik het eea, en ga er weer vandoor. Ondertussen ben ik Herman ergens kwijtgeraakt, dus vervolg ik het parcours alleen, er is niemand voor me of achter me. Dat is een mooi moment! De heide strekt zich uit langs het parcours, de bossen nodigen uit om over de paden heen te rennen, prachtig.

De kilometers blijven voorbij vliegen, zonder enige moeite kom ik aan bij de verzorgingspost van de 25 km. Nog maar zes km, dus dat gaat onder de 3:00 uur worden! Mooi!

Het venijn zit hem in de staart, we moeten nog even een goede heuvel beklimmen, maar voor die proef slaag ik glansrijk. Nog een paar bochtjes, en de finish is in zicht, 2:51.

Bij de finish is er sap en water verkrijgbaar, snoep en broodjes. Het parcours was perfect uitgezet, lekkere douches op de camping. Al met al, voor herhaling vatbaar.

4 opmerkingen:

 1. Goed geoefend met je moeder zeker.....
  Knap weer hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanochtend de foto's nog maar een keer aan mijn collega laten zien en toen gezamenlijk bedacht dat dit ook wel iets voor ons is volgend jaar. Dit jaar wordt de Teutolauf voor het laatst door onze PV georganiseerd. De foto's zijn echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Was een mooie belevenis Thierry,ben na mijn eerste kennismaking met de trail helemaal enthousiast.Was ook nog nagenieten van de schitterende foto reportage.Zag ook nog iets over een trail bij Nijmegen eind oktober,iets voor ons?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk hè om zo te kunnen lopen op de trails door de stuur, gaat je lekker makkelijk af ook.

  BeantwoordenVerwijderen