counter on tumblr
IWannaRun78: Elfstedentocht

zondag 10 juni 2012

Elfstedentocht

Vorig jaar wilde ik het niet meer, wat was dat toen een barre en niet leuke tocht.

Maar toch...de afstand, de mega afstand, de sfeer, ik wilde dit jaar toch maar starten. Ik heb 1x getraind 160km, dus dat zal niet makkelijk worden. Daarom heb ik besloten om alleen de bovenste lus te rijden, en dan weer naar huis.

Het weer is prima, om 5 uur sta ik vlakbij de start in Bolsward, het is nog koud. We krijgen wat toespraakjes, en dan is daar het startschot. Daar gaan we. Toeren door Friesland, 240km. Sfeer is ontspannen en de eerste kilometers tikken makkelijk weg.

Harlingen, Franeker, Dokkum, alles gaat relaxed, wind doet goed mee, ook de temperatuur loopt mooi op, in Dokkum arriveer ik rond 8:20. Daarna naar Leeuwarden, altijd goed voor wat tegenwind. Maar vandaag niet. Nog even een appel eten in Bartlehiem, en dan verder naar Leeuwarden. Ook dit gaat in een lekker tempo.

En dan op naar Bolsward, vlak voor Bolsward nog een naar ongeluk gezien, politie en ambulance zijn al ter plekke. De soep staat klaar...stop ik? Of ga ik door. nog maar 100km...valt best mee. Van de wind heb ik nog geen last gehad, ik zal dus wel ergens last gaan krijgen....IK GA DOOR!

Op de fiets en naar zuid oost Friesland, in Oudemirdum even genieten van de bomen en de andere natuur. En dan naar het IJsselmeer, wat een mooi uitzicht. We moeten nog enkele steden, maar alles voelt nog goed. De wind begint nu pas tegen ons te keren. Ik probeer dekking te zoeken bij enkele wielrenners, maar er zijn er niet veel, en heb geen zin om goed mijn best te doen.

De steden volgen zich in rap tempo op, het wordt steeds gezelliger langs de route. Ondanks de koude wind hier, veel mensen die ons aanmoedigen, dat geeft toch weer vleugels. En daar is dan eindelijk Workum, de laatste stad, nu naar Bolsward!

Daar ligt een mega kruisje op ons te wachten, dit ter ere van het 100 jarig bestaan. Ondertussen al weer 6x nu die mega tocht uitgefietst.

Al met al, 9 uur en 45 minuten onderweg geweest. Niet veel anders dan andere jaren wanneer ik wel veel getraind had, best oke. :)


2 opmerkingen:

  1. Wat een Mega prestatie om toch door te fietsten na, voor je gevoel, een matige voorbereiding. En een medaille om extra trots op te zijn. Zo'n 100e keer is toch wel heel special.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beetje laat:-( maar toch erg leuk om te lezen. Wat een mooie tocht, maar een aardig tijdje op de fiets gezeten. Super dat je m hebt uitgefietst.

    BeantwoordenVerwijderen