counter on tumblr
IWannaRun78: Langste straat van Nederland loop 2012

zaterdag 26 mei 2012

Langste straat van Nederland loop 2012

Vorig jaar was ik hier ook al. Toen gewoon omdat het leuk was en goed getraind was. Nu een hoger doel, kilometers maken ten behoeve van de Slachtemarathon. Alleen een probleempje, de tocht is 30km, en ik wil eigenlijk toch iets er over heen. Puur een mentaal gevoel, de laatste marathon was ergens eind vorig jaar. Daarna geblesseerd en werd Daan geboren. Hoe ga ik dat doen?


Al snel krijg ik mail van Karel, die stelt voor om de eerste bus te pakken, en dan de eerste lus te lopen. Goed plan! Als ik aankom, snel insmeren tegen de brandende zon, alleen...waar is Karel? We lopen elkaar mis. Wat is wijsheid? Ik besluit de ronde alleen te lopen, in tegenovergestelde richting. Op het moment dat ik wil keren, komt Karel net de hoek om, dus alsnog even gezamenlijk lopen.

Weer aangekomen bij het cafe in Oudebildtzijl, even ontspannen en wat praten met bekenden. En dan is het opeens 11:00 uur, we vertrekken. Er gaat een grote groep in rap tempo er van door, ik heb nog het idee dat ik die straks wel weer tegenkom.

Het waait behoorlijk, en dat maakt de warmte goed dragelijk, na een aantal kilometer draaien we en komen we met de wind mee te lopen. Oei wat warm.
Ondertussen kom ik Karst nog tegen, hij verzamelt altijd de copij voor de trimbode(clubblad sv friesland), even vragen wat de deadline is, 1 juni...hmm...dan moet ik maar snel iets gaan schrijven.

Met een groepje van 4 man, waaronder Herman lopen we de dijk af. Bij de 16km geeft Herman aan dat ie het parcours gaat verlaten. Ondertussen zijn de andere twee lopers ook verdwenen. Ik loop lekker door. Tot nu toe 5:15 gelopen net als vorige week.


We verlaten de langste straat van Nederland en komen op de zeedijk uit. De wind bereikt ons weer. Bij de 22 km gaan we vol de wind in. En ik begin opeens in de modus te komen dat ik geen zin meer heb en dat alles me gestolen kan worden, warmte en wind spelen mij even parten. Even plassen, beetje dribbelen, rustig cola drinken, even om me heen kijken, ik herpak mezelf weer bij de 25km, en ga weer wat doorlopen, al is tempo toch lager dan voorheen.

We slingeren wat door het land, en komen weer op de dijk uit, vanaf daar gaan we terug naar sint Jabik. En daar is opeens de finish, 2:44.

De gebruikelijke verzorging staat weer klaar, het was een goed georganiseerde wedstrijd van SV Friesland. Als beloning krijgen we een pen, of nee, een bitset.

Al met al, 35 gelopen, 30km in 2:44, het zit er weer op. Ik ben bijna klaar voor de Slachte, het gaat een zware race worden, maar ik zal hem uitlopen!

Thuis aangekomen was precies te zien welke plekjes ik was vergeten in te smeren....oeps.

Foto's: Janke
Uitslagen

4 opmerkingen:

 1. Klasse dat je met dit weer 35 km loopt. En als het nou nog in het bos was. Gaat helemaal lukken op de Slachte marathon. Hopen op ietsje minder warm weer. Maar wel een zonnetje, dat maakt het allemaal wat vrolijker.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja, het was warm. Ik heb een dikke 31 km met de wind meegelopen. Wel in een oudevrouwentempo:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi... leuk verhaal en heel herkenbaar. Vorig jaar was het immers ook zo warm. Heb ook zo'n foto als jij plaatst, ik val daar bijna om van vermoeidheid en warmte...

  @Mettje: Ging het wel goed? Ouwe voruwen tempo of niet, wel mooi 31km in de benen..!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het valt niet mee om met die warmte de lange duurloop uit te voeren maar met een week of 2 zijn we daar weer een beetje aangewend, mits het mooie weer aanhoudt natuurlijk.
  Ach en die Slachte, die loop je met een relaxt tempo uit, zoals velen die er een funrun van gaan maken.
  Zie je daar.

  BeantwoordenVerwijderen