counter on tumblr
IWannaRun78: Loop Leeuwarden

dinsdag 12 juni 2012

Loop Leeuwarden

Dit jaar mocht ik weer pacen bij loop Leeuwarden. Gepland was de 1:40 samen met Cees. Maar door blessure en de weinig training leek het mij niet verstandig om 1:40 te gaan lopen, Jodi, de hoofdpacer, wist met wat ruilen en schuiven mij op 1:50 te krijgen, dat moet te doen zijn.Vroeg in de ochtend zet ik mijn auto voor de sportschool waar we verzamelen, eindelijk, na zoveel jaar weet ik het in 1x te vinden. :)

Ballonnen, hesjes, alles wordt in gereedheid gebracht om alle pacers goed hun werk te doen. Langzaamaan druppelt iedereen binnen, we hebben er zin in!

We gaan naar de startvakken, grote groep ballonnen met felle hesjes lopen dwars door Leeuwarden. Bij de startvakken aangekomen zoeken we ons plekje. Daar loop ik Mettje tegen het lijf. Later tref ik ook Donald en op afstand Froukje.

Samen met mede pacer Melchior zien we dat de groep om ons heen wat drukker wordt, dat beloofd veel goeds. En dan is het 11 uur, daar gaan we!

We lopen lekker, na een tijdje wel een paar seconden achter op schema, maar dat maakt niet uit. Het is perfect loopweer.

Bij de acht kilometer besluit ik mij langzaam te gaan laten zakken in de groep....maar wat blijkt..de groep is zo groot dat ik niet helemaal durf te zakken. Ik kom anders nooit meer naar voren. Maken wat praatjes hier en daar. Het is gezellig en iedereen doet goed zijn best. Veel lopers die meedoen met de Slachte.

We kunnen ons tijdsverlies weer goedmaken, en lopen mooi egaal. De groep blijft gezellig. De hoeveelheid publiek valt tegen, maar dat komt door het weer. Degene die er staan doen hun best om ons aan te moedigen.

Ondertussen maakt Ritchie nog foto's langs de kant.

Met 1:49 komen we over de finish, groot aantal PR's, en eerste halve marathon hebben we over de finish heen gehaast, leuk!


Daarna is er de 10km, ik mag vooraan starten. Streven in rond de 50 minuten te lopen. De benen voelen wat stijf.
Na 4km gaat mijn knie opeens pijn doen, en ook niet zomaar een beetje. ik kan niet fatsoenlijk lopen. Ik word door iedereen ingehaald, oei oei.
Ik bijt me door de pijn en probeer door te lopen, het gaat. En wie passeert daar mij? Ja, soepel loopt Maaike langs. Ik storm een verzorgingspost binnen en doe een poging al het water op te drinken, maar dat verlies ik, en ik ga maar weer door.
Publiek is er nu in grote getallen, ook gaan we door het centrum. Eigenlijk is de 10km veel leuker dan de halve. Alleen missen hier leuke pacers. ;-)
Pijnlijk bereik ik de finish.

Geblesseerd
Wat zal het zijn, het was een pijn die niet bij mijn vorige blessure hoorde.
Vandaag, 1.5 week later naar de fysio geweest, het blijkt een patellapees ontsteking te zijn. Wellicht te lange duurlopen zonder goede opbouw. Of andere loopstijl na de vorige blessure. Al met al....ik lig er weer vier weken uit.....


4 opmerkingen:

 1. Mooi verhaal, leuke klus. Wil ik als ik wat sneller wordt ook wel eens gaan doen, of ik moet een hele langzame groep gaan hazen. ;-)
  Balen van de blessure. Sterkte er mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Andere lopers en loopsters aan een mooie tijd helpen of meenemen op hun eerste halve marathon is hartstikke leuk en vaak dankbaar.
  Vreselijk balen dat je aan deze training weer teruggeworpen bent naar de blessure bank.
  Een voorspoedig herstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Balen, weer een blessure. Het overkomt veel lopers moet je maar denken. Maar het blijft erg vervelend want je wilt zo graag.
  Sterkte met het herstel en we komen elkaar vast weer snel tegen!
  groetjes.

  Leuk om je nog even te zien tijdens Loop Leeuwarden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie haasklus was dat. Geeft veel voldoening. Maar wel balen dat je bij de 10km dan zo'n vervelende blessure krijgt. Sterkte met het herstel. Jammer ook van de Slachte. Moet je weer 4 jaar wachten.

  BeantwoordenVerwijderen