counter on tumblr
IWannaRun78: ODV Bosloop 2012

woensdag 23 mei 2012

ODV Bosloop 2012

Vandaag voor de derde keer de ODV Bosloop, 10EM. Vorig jaar liep ik 1:10. Dat zal vandaag niet gaan gebeuren. Geen snelle loopjes meer gedaan dit jaar, en korte nachten.

Maar ik wil toch wel even op tempo lopen, om te zien of ik met goed fatsoen kan pacen in Leeuwarden. Ipv 1:40 ga ik nu 150 daar pacen. Moet toch te doen zijn, bij deze een generale repetitie, ik ga voor de 12 km/u.

Het is vandaag warm, erg warm. Bij de start waarschuwt Jan Kooistra voor de warmte in het bos, en hij gaat gelijk krijgen.
Eerste paar kilometer gaan soepel, ik loop zeker niet vooraan, maar dat maakt niet uit.Ronde door het dorp en dan het bos in.Het bos ligt er prachtig bij. De route gaat over verharde en goed begaanbare onverharde paden. We gaan het bos uit, en zien het bos op afstand liggen, wat een mooi uitzicht. Maar de lucht ziet er dreigend uit. Ook begint het opeens harder te waaien, gevoel van onweer heerst.
Terug in het bos is niks te merken van de wind, het is er warm en stil. De warmte nekt me op een gegeven moment, ik zie mijn ronde tijden oplopen. In de verte klinken de eerste donderslagen.Ook de zware maag van het eten speelt mee. We worden alle kanten op gewezen.Ik hoop toch maar dat de jongens niet een foutje maken. Maar gelukkig gaat het goed, na dikke 14km verlaten we het bos.

Bos zijn we uit, en meteen een stuk koeler. Rondentijden gaan omhoog. Gelukkig, ik had dus echt last van de warmte daar. Nog maar een paar honderd meter. Een paar jongetjes denken mij er uit te kunnen lopen, en vergezellen mij naar de finish. Dan komt toch even het haantje naar voren, en ik besluit ze de lol niet te gunnen, en ik sprint ze eruit.

1:19 kom ik over de finish, doel gehaald! De prijs is een paar plakken ontbijtkoek. En dan maar weer snel weg, ik vertrouw het weer niet. Op weg naar huis veel flitsen in de hemel. Thuis aangekomen, komt de regen met bakken uit de hemel. Hopelijk blijft het in Wijnjewoude droog....

Deze wedstrijd is zeker een aanrader, voor 4 euro loop je een mooi parcours.De vrijwilligers geven de route goed aan, en genoeg verzorging onderweg. Het parcours dat door het bos heen gaat is leuk, het bos is mooi, gewoon genieten!

Foto's: Janke

1 opmerking:

  1. Ondanks de korte nachten en het warme weer heb je je eerste loop toch maar weer volbracht. Die snelle tijden komen wel weer. Zo te lezen worden er veel leuke loopjes bij jullie georganiseerd. Jammer dat het voor ons wat ver weg is.

    BeantwoordenVerwijderen