counter on tumblr
IWannaRun78: I wanna run!!!

zondag 11 maart 2012

I wanna run!!!

Even nu geen heroïsche verhalen van marathons, snelle halve marathons, ultra's, trails....

Het moment wat mij nooit zou overkomen is daar dan toch echt gekomen: Geblesseerd. De druppel was de acht van Langezwaag. Ik besloot om mijn lichaam zes weekjes rust te gunnen.

Na twee weken de hulp van de fysio ingeroepen. Die geeft aan dat ik mijn linkerheup niet volledig heb benut, door waarschijnlijk ergens een pijntje of scheurtje. Hij weet de plek precies te raken die pijn doet.

Nu alweer drie weken rust, lijkt een eeuwigheid dat ik voor het laatst buiten ben wezen hardlopen, en het idee dat ik ooit meer dan 10km heb gelopen, of een marathon, of een ultra...dat is even niet meer voor te stellen.Ik voel de heup, lies nog steeds lichtelijk zeuren.


Ondertussen mooi de tijd om het huis op te ruimen, klussen, babykamer in te richten, zolder op te ruimen, bloemetjes buiten zetten, films kijken, en nog meer van die dingen die gewone mensen doen die niet zo veel kilometers maken. Bevalt stiekem ook wel een beetje. :-)


Nog een paar weekjes fysio, en dan weer voorzichtig opbouwen. We zullen zien, ik kom terug, maar voor nu geldt alleen maar, dat ik kan denken: I Wanna Run!


7 opmerkingen:

 1. Komt helemaal goed. Voor je het weet mag je weer opbouwen. Mag je wel stukjes fietsen, of is dat ook niet goed! En nu al die klusjes gedaan zijn, heb je straks weer alle tijd om te lopen.
  Geduld is niet de sterkste kant van een sporter, sterkte daarmee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Best wel eens lekker verplichte rust, moet alleen niet te lang duren. Sterkte gewenst en een spoedig herstel om weer lekker te lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas lijkt het iets dat iedere loper één of meerdere keren overkomt, niet kunnen lopen. Kilometers afleggen in een training of wedstrijd is natuurlijk vele malen leuker, maar gelukkig heb je genoeg om handen om je bezig te houden ;)
  Desondanks is het te hopen dat je snel weer mag en kan lopen. You gotta run!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi Papa to be,
  I didn't know you are about to be a father! Congratulations!! Is de baby al bezig met hardlopen :)?
  Ik weet precies hoe je voelt zonder hardlopen... WE will come back even stronger!!! Hold on there...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Balen zeg, die blessure. Hopelijk ben je snel weer aan het lopen. Succes met je herstel. Voor je het weet ben je weer lekker aan het opbouwen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dik balen zo'n blessure. Maar je hebt de gelukkig ook nog een fiets. En... je mag weer 5 km proberen las ik. Voorzichtig aan doen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Irritant die blessures, minder lopen is wel te overkomen, maar niet lopen is frustrerend :( Ik zit momenteel ook weer in zo'n periode, ook met een heupblessure. Nou ja, aan alles komt een einde, ook aan een blessure. Succes met het opnieuw opbouwen!

  BeantwoordenVerwijderen