counter on tumblr
IWannaRun78: ODV bosloop

woensdag 25 mei 2011

ODV bosloop

Altijd leuk om een wedstrijdje op een door de weekse dag te lopen en als het ook nog in de buurt is, en mooi weer, waarom zou ik dan niet gaan?

Om 19:30 is de start. Na het werk snel naar huis, wat koken en snel wat eten. En om 18:45 op naar Wijnjewoude. Gelukkig is Wijnjewoude niet zo groot en kon ik snel de plek vinden waar alles gebeurt. Inschrijven gaat snel en soepel, voor 4 euro mag ik 10EM lopen. Dat zijn nog is mooie bedragen.

Bij inlopen kom ik een oud loopmaatje tegen, even de laatste stand van zaken doorgenomen, en daarna op naar de start.

Jan Kooistra, mister SV Friesland, spreekt de gebruikelijke woorden: er is een record aantal deelnemers! En daar is het startschot. Ik heb me voorgenomen om niet te hard van start te gaan, en lekker te lopen, maar al snel is de grote meute achter me. Ik loop samen met iemand, die later de 10km blijkt te doen, jammer, ging wel lekker met zijn tweeen.

Het parcours gaat door het bos heen, verharde en onverharde paden, en slingert ons naar de rand van het bos de weg op, daar lopen we parallel  aan het bos, ik loop alleen. Weinig uitdaging, niemand voor me. Op een gegeven moment komen andere lopers me tegemoet. Ha, een keerpunt! Snel kom ik tot de conclusie dat er dik 10 man voor me zitten. Ik draai netjes het keerpunt. Ik zie dat ik weinig te vrezen heb van de mensen die achter me liggen. Dus ik kom bij de 9km al tot de conclusie dat de overige kilometers ook alleen gelopen gaan worden.

Het parcours, foto genomen tijdens het hardlopen


En dan komt het meest spannende, ik volg netjes alle instructies van de vrijwilligers. Wat ben ik blij dat die er zijn, ik loop allemaal vreemde rondjes, en opeens ben ik weer op de weg waar we begonnen. Nog dikke kilometer, zal het onder de 1:12 worden?

Deel van het ingewikkelde parcoursEn ik hoor Jan Kooistra omroepen: 1:10:53 voor deze jongeman.
Jan Kooistra aan het werk
Bij de finish een goede verzorging van water, bouillon, thee, sportdrank, etc. En als beloning krijgt iedereen een paar plakken ontbijtkoek.

Al met al: mooi parcours, mooi groen en stil, lekker gelopen, veel vrijwilligers, een verademing tov afgelopen zondag in Leeuwarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten