counter on tumblr
IWannaRun78: Statenloop

zaterdag 19 mei 2012

Statenloop

Start
Half januari was mijn laatste wedstrijdje in Langezwaag. Met pijn kwam ik thuis, rust, fysio en heel veel oefeningen later, moest het er maar van komen. De Slachtemarathon die wacht niet, dus weer opbouwen. Ik kon al 19km aan 1 stuk lopen. Alleen werd de opbouw wat verstoord, Daan werd geboren. Prachtige ervaring, maar hardlopen schoot er bij in. Vandaag de Statenloop in Oenkerk, 30km. Mooi moment om kilometers te maken.

Bij aankomst worden we verwelkomt door een groepje dat een demonstratie geeft van Judo. Nou...mooi dat ik ga hardlopen, judo laat ik aan mij voorbij gaan. Inschrijven, voor 6 euro mag ik meedoen. Even een rustig plekje opzoeken, en wie tref ik daar, Karel, een oud loopmaatje. Even leuk bijpraten.

Op naar startvak, daar tref ik nog even Harry. En dan maar wachten op het startschot. Ondertussen is het al 11 uur, maar we staan ver van de start. De 30km staat aan het einde van een laantje. En daar komt iemand aanrennen: jullie mogen starten! En daar gaan we.

Meteen hebben we goed de ruimte, het is wel druk, maar de weg is breed genoeg. De benen voelen goed, hopelijk zal dat zo blijven. Het is wel warm, maar niet al te heet, ook het windje koelt redelijk af. We slingeren door dorpjes heen, en daar loopt Mettje op eens voor me. We babbelen even, en gaan daarna door op eigen tempo.

Ik kom al snel samen te lopen met een andere loper, hij loopt lekker, en zelfde tempo als ik. We babbelen wat over werk en verschillende wedstrijdjes. De kilometers gaan mooi voorbij en lopen rond de 5:15. Het groepje wordt uitgebreid met een andere loper. Het gaat nog gezellig worden.
Er wordt ook een wandeltocht georganiseerd, alle wandelaars komen ons tegemoet, dat geeft leuke afleiding en wat aanmoedigingen beide kanten op.

Bij de 18km komt er nog een loper bij ons lopen, met vier man sterk denderen we over het parcours heen. We gaan nu ook mensen inhalen. We maken nog een lus van zes kilometer en dan nu echt op weg naar de finish.

Bij de 28km begin ik toch wel te merken dat mijn trainingsuren tekort schieten, ook de korte nachten zullen daar deel van zijn. Ik moet gaan lossen, groepje blijft mooi in tempo lopen.

Groepje heb ik net gelost

Finish
En daar is het laantje waar we zijn begonnen, nog een honderdtal meters, en de finish is daar. En weer staat netjes de sportdrank, thee en bouillon klaar met de sinaasappelen, niet voor niks 2 uur en 36 minuten gelopen.

Het was weer een mooi loopje, leuk variërend parcours, prima verzorging (al zou sportdrank bij de 25km niet verkeerd zijn) en goede pijlen op de weg.Foto's van Janke.

3 opmerkingen:

 1. Hallo Thierry,

  Je site ziet er goed uit leuke stukjes. Het lopen gng lekker en goed vandaag, ook bij mij waren er op het laatst moeilijke momenten. Bedankt voor je mars, tot slachte en misschien vogende week langste straatje.

  Groet marten Jager

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verslagje Thierry. En zo leuk dat ik je toch nog tegenkwam. Tot 16 juni!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie duurloop op weg nar de Slachte.
  Op dit tempo zal ik je moeten lossen op 16 juni.

  BeantwoordenVerwijderen