counter on tumblr
IWannaRun78: Tiedkwiet-loop

maandag 31 oktober 2011

Tiedkwiet-loop


Hardlopen is een feestje. Dit komt vaak tot uitging bij wedstrijden, met meerdere mensen dezelfde hobby delen. En soms heb je van die kleine pareltjes er tussen zitten waar je bij moet zijn. En vandaag was er zo eentje: de Tiedkwiet-loop. Of te wel de tijd kwijt loop, de wedstrijd wordt altijd georganiseerd in het laatste weekend van oktober, om 2 uur 's nachts. Als je dan meer dan een uur hardloopt, gaat de tijd een uur terug ivm de wintertijd, en heb je dus wel kilometers gemaakt, maar dat uur krijg je gratis. Ideaal om een dikke PR neer te zetten!

Voor deze wedstrijd heb ik mijn zwager gestrikt om samen daar naar toe te gaan. De hele familie slaapt bij ons, als iedereen onder zeil is, sluipen wij midden in de nacht het huis uit, en gaan op weg naar Steenwijk. Daar moeten we ons melden in het grand cafe De Rechter. Het is al gezellig druk, en dat vooral door mensen die aan het uitgaan zijn. Feestmuziek, bier, dansende mensen, allemaal in schril contrast met de gemiddelde hardloopwedstrijd, waar toch vaak gespannen koppies te bespeuren zijn, wat rustig praten, etc. Maar dat is hier zeker niet het geval.

apres-run in De Rechter
Boven kunnen we ons omkleden in een grote ruimte. Koplamp op, lampjes gaan aan, reflectiehesje aan. We zijn er klaar voor! Nog even warm lopen. En dan steken we opeens wel heel schril af tussen het uitgaanspubliek. Strakke en sportieve kleding tussen al die casual kleding, we wringen ons naar buiten, en testen onze verlichting.

En dan is het bijna 2 uur, een bonte verzameling aan hardlopers staan klaar, er zijn een boel lopers die er goed hun best hebben gedaan op hun verlichting. Er wordt omgeroepen dat het parcours anders is dan vorig jaar, en nog wat dingen, wat helaas niet al te goed verstaanbaar is. En daar is dan de start, we gaan er vandoor! Mijn zwager doet de 11 km, en ik ga voor de 17km.


Koplamp testen

De eerste paar kilometer lopen we nog wel in groepjes. Maar dat is snel weg, na drie kilometer loop ik alleen. De benen hebben niet zoveel zin, ze voelen de 22.7km van vanochtend nog. Maar het hoeft ook niet snel, hartslag voelt prima, en ik heb geen uitdaging aan mede kandidaten. Dus ik dribbel lekker in zelfde ritme door.

Bij de 7km haal ik een groepje jongens in, die gaan voor de 11km. Ze zijn veel te snel om het voordeel uit het uur verschil te halen. Maar ze geven aan dat ze nog een biertje gaan drinken vlak voor de finish. :-)

Op de markt aangekomen, na 8.9KM, krijgen we verzorging. Ik krijg het vermoeden dat we twee keer het zelfde rondje gaan doen (dus dat zei die man met de speaker waarschijnlijk). Ik vraag me wel af waar we straks mogen afsnijden. 2x8.8KM is toch geen 17km...? Maar goed, hoofdrekenen en hardlopen gaan niet samen, dus zal wel goed komen.

De tweede ronde loop ik echt helemaal alleen. Hier en daar wordt ik aangemoedigd door wat stapvolk, vaak met dubbele tong. Tempo blijft gelijk. Nog kleine 2 km. Daar zie ik wat lopen...toch nog tegenstanders. Maar dat blijken wel erg makkelijke tegenstanders te zijn, de wandelaars blijken voor mij te zitten. En ook de 17km blijkt er al op te zitten, nog 800 meter en ik ben weer bij De Rechter. Daar wordt de tijd genoteerd, en bij inleveren van ons startnummer krijgen we een gratis consumptie.

Finish Tiedkwietloop

En dan ipv apres-ski hebben we een onvervalst apres-run. Na wat gedronken te hebben, is het weer mooi geweest, op naar huis. De volgende ochtend heeft niemand gemerkt dat we weg zijn geweest, en hoe snel we hebben gelopen. Ik heb 42.3 km/u afgelegd op een afstand van 17.8km, ik ben dus 25:52 minuten onderweg geweest. Mijn zwager heeft 11km in 5:06 minuten afgelegd, dus een gemiddelde snelheid van 137,5 km/u.

Uitslagen op: http://www.start78.nl/start78/frames/uitslagen/2011/tied11.htm
Volgend jaar zijn we weer van de partij!
2 opmerkingen:

  1. Heb je helaas gemist ...tja de lampjes hielpen hier niet mee. Maar een erg leuke funrun. Maar mooie tijd al zal verbeteren weer een tijdje duren:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel geinig zo, in het donker verlicht met zijn allen.

    BeantwoordenVerwijderen