counter on tumblr
IWannaRun78: Ronde over Ried

zaterdag 29 oktober 2011

Ronde over RiedVolgende week is de marathon van Terschelling, de Berenloop, dus vandaag, zaterdag 29-10, een mooi moment voor de laatste test, of eigenlijk, de 1-na laatste test. Vanavond ga ik nog naar Steenwijk. Maar nu eerst de Ronde over Ried, een bijna halve marathon, 22.7km.
Uitreiking AED 

In Franeker aangekomen is het nog rustig in de kantine van AV Spartacus. In de kleedkamer loop ik een oud trainingsgenoot tegen het lijf. De tijd vliegt voorbij, even inlopen en melden bij de start. SV Friesland krijgt een AED aangeboden, de overhandiging vindt plaats, en daarna mogen we starten.

Het weer is echt perfect, beetje wind, 15 graden, bewolkt. Na een paar honderd meter kom ik te lopen naast Herman. Vaak lopen we gelijk op, en ik besluit met hem mee te lopen.

Hartslag is redelijk fors, maar tempo voelt goed aan. Na 6 of 7 km halen we de jarige Fedde in. Die blijft achter ons hangen tegen de wind in. We naderen Ried, daar gaan we een stukje mooi natuur in. En er komt een vierde loper bij het groepje. We krijgen om de vijf kilometer warm water aangeboden. Jan Kooistra komen we op meerdere plekken tegen op het parcours. Hij is door runnersworld benoemt tot 1 van de helden van 2011. Niet voor niks als je weet hoe vaak hij in Friesland zich inzet voor de loopsport.

De boeren waren hard aan het werk
Bij kilometer 17 haakt Fedde af, en zijn plek wordt ingenomen door een andere loper. Hem ken ik van Utrecht  en van de lus van Akkrum. We gaan met zijn vieren op de finish af. Bij de 22 km heb ik het gehad, ik betaal de tol van mijn te hoge hartslag. Ik moet toezien hoe de drie mannen bij mij weglopen. Ik zorg dat de tussenruimte niet te groot wordt, en finish in 1:45 bij een afstand van 22.7 km. Ik heb prima en fijn gelopen en gezellig gebabbeld met mijn mede groep genoten.


Op naar de finish
Na de finish staat er sportdrank, sinaasappelen en bouillon klaar, even bijkomen in de tent en dan omkleden en weer naar huis, in voorbereiding van de volgende loop.

Paar meter en de finish is gehaald..
Dit is weer een leuk loopje in het Friese land, door het stukje natuur heb je nog een mooie break. De route was goed uitgezet, om de 5 km verzorging, en dat voor 2.50 euro.

Ik hoop dat volgende week mijn hartslag wat rustig is, en dat ik met gemak voor de 3:30/3:35 kan gaan. Het wordt in ieder geval gezellig druk, iedereen die ik sprak is volgende week ook op Terschelling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten