counter on tumblr
IWannaRun78: Teutolauf

zondag 16 oktober 2011

TeutolaufHoogteprofiel Teutolauf
In 2008 deed ik voor het eerst mee met de Teutolauf in Lengerich, twee uurtjes rijden vanaf Friesland. Vol ongeloof liep ik de wedstrijd uit, wie verzint het om  van die steile bergen met moeilijk begaanbare paden een wedstrijd van 29km te organiseren? Het was wel een erg leuke wedstrijd, en vooral een zeer mooi parcours en dan nog zeker een uitdaging, dus het gaat een jaarlijks evenement worden.

2008 2:50
2009 2:38
2010 2:55

Hoe zal 2011 worden? Het weer is in ieder geval perfect, bijna windstil, 13 graden, zonnetje! En dan nog mijn super geheime wapen, de Mizuno Harrier 3. Modderpaadjes, gravelroads gaan dit jaar geen problemen opleveren.

Start Teutolauf
Vlak voor de start ontmoet ik @mettjeelzinga, en daarna op naar het startvak. The Final Countdown en We Will Rock You verhogen het adrenaline nivo. En daar mogen we! De eerste 4 km gaan mooi vlak, en daar is de de eerste stevige beklimming, ik kan hem nog rennend doen, maar met iedere stap omhoog gaat mijn hartslag ook tekeer, ik zie het allemaal wel waar we gaan uitkomen. Maar gelukkig, ook in Duitsland geldt: alles wat omhoog gaat, gaat ook weer omlaag, en daar trek ik mijn voordeel uit.


Ondertussen is het echte bos ook begonnen, wat een prachtig bos is het hier. En dat blijft maar zo doorgaan. Om de vijf kilometer is er prima verzorging, cola, thee, water, de posten worden steeds meer uitgebreid, chocolade, koek.

Parcours
Alles gaat lekker, een paar keer goed omhoog, soms zo steil dat we wel moeten wandelen, en daarna naar beneden, ik doe me best om snel naar beneden te rennen, net als de rest. Maar hoe stoer ik ook loop, ik wordt ingehaald door anderen die met gemak over de boomwortels springen en handig de stenen ontwijken, blijkt toch maar weer dat ik een echte Nederlander ben. :-) Maar het voelt allemaal al wel beter dan eerdere jaren.

En daar is de 21km verzorgingspost, er is bier, zal ik bier nemen? Ondertussen pak ik cola en water, en gooi het water over me heen, bruin water? WTF $#@%$@#F#, ik heb de cola over mee heen geflikkerd, nou ja, dan neem ik ook maar bier en we gaan er weer voor. Een paar steile stukken volgen, weer wandelen. De natuur is weer prachtig, de boomwortels hoog, lichaam voelt nog goed. Ik kan op sommige stukken nog steeds goed aanzetten. nog een paar scherpe bochten, wat heuveltjes beklimmen, en we zijn uit het bos. Wat voelt het allemaal goed aan, en wat loop ik te genieten van de natuur.Sabrina staat klaar met de fiets bij de 27km, we gaan gezamenlijk naar de finish. 2:40 was het doel. Ik trek een goede eindsprint van 500 meter. Daar is de 29km:

2:30


Na de finish krijgen we bier, cola en meer water. Omkleden, mijn verdiende nieuwe bierglas ophalen als prijs, worst en taart eten, bijkomen, en op naar de auto om naar het hotel te gaan. En wie vliegt daar langs? @mettjeelzinga in een verdienstelijke 3:08.

Het is jammer dat het geen marathon was, anders was de Teutolauf zeker in de top 3 van mijn favorieten gekomen.
Na de finish: worst en bier

6 opmerkingen:

 1. Supertijd hoor en een mooie verbetering van je beste tijd!! Lijkt me een leuk loopje, zal het in de gaten houden voor 2012

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey,
  Wat een beeldend verslag. Leuk! Ik had bij de finish niet meer helemaal scherp dat jij het was:-)
  See you.

  Groetnis, Mettje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog een bierglas?
  Je hebt er al een paar.
  Prima gelopen, ik ben benieuwd of je volgend jaar weer zo goed loopt als wij weer meegaan:)
  Heb het gemist dit jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk verslag. het was ook wel top weer he....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi verslag wat hoort bij zo'n mooie loop. Gefeliciteerd met je prestatie. Zelf als SV Frieslandrunner al voor de 7 e keer naar deze prachtig zware loop geweest. Elke keer weer genieten voor tijdens en ook na de loop. Om mijn lopende collega's van de provincie enthousiast te maken stuur ik deze link even naar hun door. Lezen ze het ook eens van een ander.
  Laas Bonnema

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als een hele mooi loop. De foto's zien er goed uit. Zal wel lekker geplakt hebben die cola. In ieder geval een supertijd.

  BeantwoordenVerwijderen