counter on tumblr
IWannaRun78: Halve marathon van Eindhoven

zondag 9 oktober 2011

Halve marathon van Eindhoven


Vandaag mag ik pacen bij de halve marathon van Eindhoven, ik ga 1:40 lopen.

Zoals een goed pacer betaamd wil ik graag de stad goed verkennen alvorens ik er ga lopen. Ik neem dus een paar keer de ring van Eindhoven. als ik toch maar heb besloten welke afslag ik nodig heb, is het een kwestie van de auto bij de TU Eindhoven te zetten en op naar het beursgebouw!


We krijgen een compleet tenue van de organisatie short, shirt en nog een shirt, startnummer en de tijd die we gaan lopen.

Op naar de startvakken! We worden door de organisatie netjes op onze plek neergezet, mijn collega vandaag is Anton. Getooid met witte ballon staan we tien minuutjes te praten met verschillende deelnemers.
Ons tenue 

En daar gaan! Het miezert, 13 graden, prima weer om hard te lopen! We hebben meteen het goede tempo te pakken. De groep is de eerste paar kilometer een grote stormram die over het parcours heen dendert. De straten zijn breed en we kunnen onze weg goed vinden. Het parcours is wel druk, maar deert niet.

Er is veel verzorging, wat soms wat chaotisch verloopt door de hoeveel mensen op het parcours. Het vele publiek moedigt iedereen goed aan, veel muziek. We spelen met het publiek wat nog enthousiaster gaat aanmoedigen.

Anton
De groep blijft mooi bij elkaar tot de 17km, daarna slinken we behoorlijk, maar er blijft een leuke groep over. We lopen lekker, en iets voor op schema.

We naderen de binnenstad, publiek staat rijen dik, we gaan door een haag van mensen. Wat een bijzondere ervaring, en wat moet dat je vleugels geven als je hier voor je PR gaat!

De halve minuut die we hebben gewonnen gebruiken we ons ons tempo te verlagen en de groep vooruit te duwen, we vissen iedereen op die net de aansluiting heeft gemist, om alsnog binnen de 1:40 te eindigen. Volgens mij hebben we dik 30 man over de finish heen getrokken. We worden bedankt door vele gelukkige hardlopers die allemaal blij zijn met hun tijd.

En hebben wij onze 1:40 gehaald?

1:40:07


Na de finish op naar het hotel waar we ons kunnen verwarmen en omkleden. We komen terecht in de zelfde ruimte als waar alle top atleten zitten die vanochtend de marathon hebben gelopen. Dat is stiekem toch wel een beetje bijzonder.

Het was een mooie, leuke, en gezellige halve marathon. De organisatie voor de pacers was helemaal top geregeld.

Klik hieronder voor de Garmin data.Zie ook:
http://hardlopendeboer.blogspot.com/2011/10/eindhoven-halve-marathon.html

4 opmerkingen:

 1. Thierry, ik kan me alleen maar aansluiten bij jou verslag. Als Cor en Jol volgend bellen ben ik er zeker weer bij.
  Jullie hebben de halve niet alleen sneller maar ook nog net iets strakker gelopen.
  Tot een volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk verslag en wat een enthousiasme. Er leuk. Ja, je had op mijn log al eens geschreven dat je hier zou gaan pacen. Wie weet ga ik ook ooit nog eens in Ehoven lopen. Voor nu eerst lekker doortrainen. Ben en blijf een beginner natuurlijk maar wie weet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. voor jou is die 21 km een makkie.....

  BeantwoordenVerwijderen