counter on tumblr
IWannaRun78: Rondje Goutum 2013

maandag 4 maart 2013

Rondje Goutum 2013


Er moeten kilometers gemaakt worden voor Texel. Of het goede aantal ooit gehaald gaat worden, is de vraag. Maar deze dag gaat er 30km gelopen worden+inlopen en uitlopen!


Ochtend begint met pannenkoeken. Daarna vroeg naar Leeuwarden. Ziet er allemaal goed georganiseerd uit,  startnummer ligt al klaar. De bak met startnummers is groot, dat wordt dus een grote opkomst.

En dan inlopen, ik besluit om als eerste hardloper het 5km parcours te gaan lopen. En warempel, ik ben ook de eerste die finisht vandaag. Nog aantal minuten, ik pak er nog 2km aan vast, en daarna nog een rondje atletiekbaan, inlopen eindigt in het startvak van de 30km, 7.5km zit er op.

Er wordt iets gegoocheld met een startlint, en dan weer weghalen ofzo, maar dan is daar het startschot. Lekker kilometers maken!

Al snel kom ik naast Melchior, medepacer bij Loop Leeuwarden, te lopen met zijn loopmaat en nog een dame uit Noord Holland. Tempo is goed, en we vervolgen onze weg. We komen nog even langs de Mac, maar besluiten die maar niet aan te doen. De kilometers schieten mooi onder onze schoenen weg.

Foto gemaakt door Janke van der Schaaf
We hopen dat de zon nog doorkomt, maar die doet zijn best, maar laat zich niet meer zien.

Bij de 13km komt de man van de dame ook bij ons lopen. We vormen nu een mooi groepje die door het Friese land stomen met stabiele rondetijden.

Bij de 21 beginnen de eerste pijntjes bij de medelopers. Maar de groep houdt stand, bij de 25 vallen we uit elkaar. Ik ga samen met de dame door. Daar komen we weer langs de Mac, maar weer er voorbij. Bij de 27km ruikt ze de finish, en gaat er vandoor.

In de laatste kilometer word ik ingehaald door de veteraan Karst Anema. Blijkbaar is de chocomelk die ons beloofd is goed en dat weet hij, hij sjeest me voorbij. Ondertussen lukt het me met moeite om de kilometers vol te maken op het ingestelde tempo.

Foto gemaakt Humprey Paap

Maar gelukkig de finish is er, Jan Kooistra staat de speakeren en mijn naam klinkt door Leeuwarden.
2:41:47 geeft de klok aan. Prima tijd voor een duurloopje, 46ste van de 77 mannen.

Even sportdrank nuttigen, en dan nog even 2.8km draven door de wijk. Al hoe wel, draven klinkt mooier dan hoe er er uit moet hebben gezien. Al met al toch 40km vandaag weggetikt!

Rondje Goutum was weer prima georganiseerd. Genoeg verkeersregelaars  drankposten (water+banaan), en goede bewegwijzering. En dat voor maar 3 euro.

Weer naar huis, weer langs de Mac, en weer lukt het me om de Mac links te laten liggen. :)


De : uitslagen  
Foto's Humphrey Paap
Foto's Janke vd Schaaf
Foto's Freke Kloek
Foto's Mieneke v.d Baan

5 opmerkingen:

 1. klinkt aantrekkelijk, maar dat geldt voor elk loopje wat je beschrijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad prima georganiseerd en dat voor maar 3 Euri, of 6 als je een medaille wilt ;-) voor dat bedrag loop je door het beloofde land EN krijg je een Sportdrank en warme Chocolademelk bij de finish.

  Groetjes,

  Niels

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen. Vorig jaar heb ik de 10 gedaan.
  Ik zag de laatste lopers onder de Van Harinxmabrug doorlopen op weg naar Reahûs (auto) voor een uitloopstukje naar Sneek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lang niet gekeken, maar erg mooi verhaal en heel knap van je 40 kilometer totaal.
  Op naar Texel en ik zal dan voor je duimen.
  Els

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooie voorbereiding voor Texel. Dat gaat een mooi Paasweekend worden.

  BeantwoordenVerwijderen