counter on tumblr
IWannaRun78: Open Klassement Utrechtse Heuvelrugtrail 2012/2013

maandag 18 februari 2013

Open Klassement Utrechtse Heuvelrugtrail 2012/2013

Dit jaar werd de Open Klassement Utrechtse Heuvelrugtrail weer gehouden. In 2011 liep ik hem, en dat was genieten. Dus dit keer weer meedoen! Dit keer niet alleen, maar met mede-pacer en sv-friesland lid Cees.

Idee van de UHT is dat iedereen op zijn eigen moment de trail loopt via een parcours wat te vinden is op de site. Je fotografeert de stationklok in Driebergen, en dan in Rhenen ook weer. Die worden op de site gepubliceerd en daarmee ook je eindtijd en ranking bepaalt.

Met de camper gaan we van  Gorredijk naar Driebergen. Om 12:19 melden we ons bij de stationklok. De Garmin's worden aangezet waar de route op staat, die moet ons de komende 32 kilometer over de Utrechtse Heuvelrug loodsen.

Snel vinden we het fietspad. De eerste zes kilometer maakt Cees er een soort interval van, iedere keer wordt er geroepen: ga jij maar door, ik haal je wel in. Dat beloofd wat, ik loop met iemand die genoeg energie heeft.

Gezellig pratend gaan de eerste kilometers voorbij. De natuur is super mooi. Het zonnetje komt door, er ligt hier en daar nog sneeuw, de paden zijn goed te doen, hier en daar modder. Wat is het genieten hier.

Met mijn trailschoenen en rugzakje voel ik me een echte trailer op sommige plekken. We vinden redelijk

Langzaam steigt het parcours met wat klimmetjes. Hier voel ik toch echt wel dat ik ergens nog kracht mis.

We komen weer in bewoond gebied, het begint al wat moeizamer te gaan aan mijn kant, maar ik loop nog! Nog even genieten van de natuur, wat mooie vergezichten, en Rhenen komt in zicht. Nog even langs het water, kerk, en daar is het station, op mijn allerlaatste spierkracht strompel ik het station in... Om 15:44 klokken we af. (dus dit jaar 3:25, vorige keer 3:20)

De camper staat alweer op ons te wachten, we versterken de inwendige mens, en de reis gaat weer terug naar Friesland.

Het was een mooie en soms ook wel wat zware tocht, gezellig pratend met Cees tot een prima einde gebracht.


1 opmerking:

  1. Aan de foto's te zien inderdaad een super mooie dag. Mooie tijd gelopen ook. Ja, bij ons kun je mooi lopen (als je van heuvels houd) en bij jullie kun je weer heel mooi schaatsen. Wat wordt je volgende uitdaging.

    BeantwoordenVerwijderen