counter on tumblr
IWannaRun78: Meent Kerst Marathon Glimmen

zondag 18 december 2011

Meent Kerst Marathon Glimmen

Tijd geleden had ik me al ingeschreven voor deze marathon, de Meent Kerst Marathon Glimmen van DFW Runners. Het was als backup, mocht ik in Diever hebben besloten om niet de hele te gaan lopen, maar Diever was gelukt, dus weer een marathon vandaag vond ik wat overdreven, het zal een duurloopje gaan worden.

Als je bij DFW Runners gaat lopen, dan weet je zeker dat je een goed verzorgde wedstrijd gaat lopen. De loopjes zijn altijd klein, 30-50 deelnemers en prima verzorging waaronder cola, chocolade, tuc koekjes en leuke mensen.

Voor de start zie ik weer Bennie, die heeft een mooi hardlopend 2011 achter de rug, hij gaat vandaag rustig aan doen. Ik ga voor de 30km. Vlak voor de start wordt de startlijn uitgetekend, en daar gaan we. Al snel loop ik achter Bennie, tempo ligt op 12 km/u. Bij doorkomst van de eerste ronde haal ik Bennie in.

Ik kom naast de eerste te lopen, die blijkt te gaan voor de halve. Ha, ik loop eerste op de marathon. Even begint het te kriebelen, eerste op de marathon...als ik doorga, is dat wel een leuk einde van 2011. De hagel komt naar beneden, de laatste van de halve marathon halen we in.

In ronde vijf haalt Bennie me weer in, wat loopt ie sterk. Daar is dan de 21.1, ik stap in een grote modderplas. En op naar de volgende ronde, als ik weer voor de zesde keer langs de snelweg loop, besluit ik dat het wel weer mooi is geweest. Ik ga deze ronde lekker uitlopen, en lekker naar huis. ik geniet nog even van het leuke rondje, het is mooi gevarieerd, met asfalt, modderige schelp-paden, zanderige stukjes, stukjes bos en mooi landschap.

Mijn hartslag is prima in orde, maar de beentjes hebben, nu ik heb besloten dat ik ga stoppen, het ook wel weer gehad. Ik haal toch wat halve marathonners in, en daar is mijn finish. Ik heb een mooie 25km afgelegd met een gemiddelde van bijna 12 km/u. Prima afsluiting van 2011.


Foto's zijn weer gemaakt door Toli.
6 opmerkingen:

 1. waren er bij jou ook zulke grote hagelstenen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thierry, bedankt voor de complimenten.
  Het was weer een leuke loop en ook jou blijf ik volgen... Ik wens je een gezond en sportief 2012 en we zien elkaar wel weer ergens.

  Sportieve gr.
  Bennie de Vries

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Thierry,
  Wat loop je al weer veel man na de Boscross,zeker onvermoeibaar. Ik heb nog maar 2x een uurtje voor mezelf gelopen maar dat komt ook omdat ik tot en met de kerst veel werken moet.Ga me volgende week voor de Midwintermarathon opgeven.
  Groeten Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo loop je ze wel heel snel achter elkaar;-) of loop ik nog gewoon zo achter met lezen. Maar een mooie duurloop gedaan en die hagels hebben wij ook gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gelopen in 2011, Thierry.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een lekker tempo Thierry. Inderdaad een mooie afsluiting van een heel mooi loopjaar. Geniet ervan.
  Fijne feestdagen Thierry

  BeantwoordenVerwijderen