counter on tumblr
IWannaRun78: Decemberloop Peize

zaterdag 17 december 2011

Decemberloop Peize

Afgelopen paar weken heb ik weinig aan snelheid gedaan, begint ergens toch weer te kriebelen om weer een korte wedstrijd op tempo te lopen. Opeens bedenk ik me dat er in dit weekend altijd de Decemberloop in Peize wordt georganiseerd. Rond 2005 zijn we daar een paar keer van de partij geweest. Sabrina heeft het toen gepresteerd om twee jaar achtereen een prijs weg te slepen.

Startplaats Decemberloop Peize

Na een wat slapeloze nacht op naar Peize, ik herken alles weer, het is net als toen met dezelfde personen. Voor vijf euro mag ik 15km hardlopen, het zijn drie rondjes van 5km. Duidelijk ander volk dan de ultra-/marathonlopers van de afgelopen paar weken, al hoewel, wie zit daar in de kantine, Jeroen die vorige week ook bij de boscross marathon was. Maar die blijkt vandaag als fotograaf te fungeren.

Vlak voor de start
Beetje inlopen en om 10:30 naar de start, de start blijkt 5 minuten uitgesteld te worden, de klok is er nog niet. Dat zijn toch mooie kleine dingen die dit soort wedstrijdjes leuk maken. Na vijf minuten is de klok er nog niet, maar toch gaan we starten. Er wordt afgeteld en daarna zal het startschot komen, 3-2-1, we gaan, maar zonder startschot. Er ontstaat wat verwarring, maar er wordt geroepen dat we door mogen. En 200 meter later klinkt alsnog het startschot.

Het is best een grote groep. Ook het weer zit goed mee, zonnetje, beetje wind. Het parcours is redelijk vlak met soms een scherpe bocht. We worden langs de buitenkant van Peize geleid, om vervolgens weer terug te komen. Bij de doorkomst worden we enthousiast aangemoedigd. En he...de klok is gearriveerd! Op naar ronde twee.

Mijn lichaam vind het allemaal wel prima zo, hartslag zit hoog. De bedoeling was om op tempo te lopen, maar niet in de rode zone. Langzaam haal ik een paar lopers in, en zijn we weer terug bij de doorkomst. Vlak achter me loopt een dame, ik vraag of ze voor de 10 of 15 gaat. Stiekem hoop ik voor de 10. Maar nee, ze roept 15. Oei, dan moet ik echt mijn best doen de komende ronde.

En idd, ik weiger dat de tweede dame op de 15 mij inhaalt, en samen rennen we de ronde door met een goed tempo. Als we nog 1.5km moeten halen we een 14 jarige jongen in. Ik roep dat ie ingehaald gaat worden door een vrouw, en dat geeft hem vleugels, hij sprint ervandoor. Bij de laatste bocht komen we samen te lopen, ik roep dat we nu echt moeten gaan sprinten. Alsof we niet net al dikke 14km hebben gelopen, vliegt ie er van door, ik heb het nakijken.

En daar is de finish, 1:05:07 geeft de klok aan. Geen geweldige tijd voor mijn doen, maar het ligt wel in de lijn der verwachting. En de twee vrouw is ook binnen.

Bij inlevering van het startnummer ontvangen we een mooi paar fleece handschoenen.

Het was een leuk klein loopje, wellicht volgend jaar weer even doen. Morgen een duurloopje doen samen met DFW-Runners bij de Meent Kerst Marathon te Glimmen.

Uitslagen Decemberloop, 15km:
(rest staat ook op http://decemberlooppeize.hyves.nl/ )

2 opmerkingen:

  1. Jammer, geen beker van jou in de kast.
    Els

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht toch echt dat ik iets eerder over de streep was gisteren ;), maar ja de score laat iets anders zien. Ik lees iig dat ik een beetje heb bijgedragen aan je tijd en voel me vereerd. :) Succes met je volgende lopen! groetjes,
    Janine

    BeantwoordenVerwijderen