counter on tumblr
IWannaRun78: Marathon van Leens

zaterdag 19 november 2011

Marathon van Leens

Marathon 29


Vandaag staat de marathon van Leens op het programma. Zeven rondjes van zeven kilometer. Ik zie wel wat het gaat worden, ik heb geen tijd of snelheid in gedachten. Na vorige week, alleen nog maar het gevoel om hem wel uit te lopen. Maar dan ook weer niet tegen iedere prijs, eerst maar is in de ochtend, in de mist, naar een stuk Groningen rijden dat aan het einde van de wereld lijkt te liggen.Start is om 11 uur, de mist is opgetrokken, tegen de 4 graden, windstil, ideaal hardloopweer. We krijgen nog instructies over gladde bruggetjes en over modder op de weg. En daar is het startschot. Ik kom al snel in een leuk groepje te lopen. Blijkt een ervaren marathongroepje te zijn. De Belg heeft er bijna 50 op zitten, Jody zit 122, en een ander op 7.Gezellig babbelend


Gezellig babbelend leggen we de eerste 21km af. Het parcours gaat door een landschap bestaat uit landerijen met soms een wat modderig weggetje. Het groepje veranderd soms van samenstelling, we pakken wat mensen op, vallen wat af, en sommige gaan er vandoor. Bij de 28 geeft Jodi aan dat we door moeten gaan, hij verlaat het groepje en gaat achter ons lopen.Nog steeds gezellig

Al snel kom ik tot de conclusie dat ik alleen voorop loop, daar heb ik geen zin in, ik besluit het groepje op te blazen, en zet aan. Al snel loop ik met wat anderen, maar die gaan er op hun beurt weer van door. Ik loop lekker alleen, muziek op, en lekker genieten van de kilometers.

Dan komen we aan bij de 35km. De bel voor de laatste rond klinkt (op eigen verzoek :-) ) Het begint toch wel wat zwaarder te worden. Ik neem wat meer tijd bij de verzorgingspost. De rest van de kilometers heb ik verval van 10/20 seconden. Maar ik ga het wel mooi redden. Voor mij, ver weg, lopen nog wat marathonlopers, achter mij, in de verste verte zie ik niemand meer.

Ik poog nog 3:38 te doen, maar dat wordt 3:39:02. Goed voor een 14e plaats van de 43 finishers bij de marathon van Leens.
Charmante finish foto
Het was een lekkere en goed georganiseerde kleine marathon, op 7km was er twee keer goede verzorging waaronder cola, ontbijtkoek en tuc-koekjes.

Ik ben in al mijn enthousiasme foto's vergeten te maken, de foto's zijn van de Toli (zie onder). Kijk ook is op zijn blog voor foto's van andere evenementen.

Foto's marathon van Leens:
Simon Blaauw: www.simonsfotos.nl
Willem van Assen: http://www.oypo.nl/pixxer.asp?id=A6D735812BA1D2F5134A
Toli Schanssema    http://www.hardlopenmettoli.blogspot.com/
http://www.waschcenter.de/marathon/niederlande/leens-2011-11-19/5556539fa30f8678e/d000.html


Einde suikerbieten campagne

4 opmerkingen:

 1. Een marathon en zeven rondjes van zeven kilometer....? Jaja.. ;-)

  Hoe dan ook: goed gelopen! Mag je trots op zijn!

  Groetjes, Anthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer eens wat anders, maar rondjes lopen...niet echt mijn ding.
  Je hebt wederom een marathon bij kunnen schrijven in een mooie tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om eens ergens anders te lopen maar het klinkt al een end weg;-). Mooie tijd weer neer gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. moest je na al die rondjes ook nog een ronde pizza eten...

  BeantwoordenVerwijderen