counter on tumblr
IWannaRun78: Hoeve aan den Wegloop

zondag 14 augustus 2011

Hoeve aan den Wegloop

Na vorige week de natuurmarathon in Denemarken volbracht te hebben, had ik dit weekend wel weer zin in een wat simpelere halve marathon. SV Friesland organiseert er eentje in Oude Willem, in het Drents Friese Wold, de 1e Hoeve aan den wegloop. Het Drents Friese Wold is één van de mooiste bossen die we hebben, dus het moet wel een mooie loop gaan worden.

Dank zij mijn navigatie, op de weg naar Oude Willem, zie ik al een groot gedeelte van het bos, mooie opwarmer voor de wedstrijd.

Auto wordt geparkeerd in de berm vlakbij de start/finish. Inschrijven voor 2.50, en dan maar een beetje inlopen.

Inschrijving bij Hoeve aan den wg

Bij de start zie ik een oude bekende, Herman. Even babbelen, en dan is daar het startschot. Tot mijn ongenoegen merk ik dat ik vrij achterin het startvak sta. Dat wordt dus goed manoeuvreren om weg te komen. Herman schiet er als een haas vandoor. In de eerste twee kilometer weet ik goed mijn plek te krijgen.

Al snel verlaten we de asfaltweg, en begint het bos. We lopen over een verhard wandelpad door het bos. en nu ook weer is het bos prachtig. We lopen door bos, stukjes heide, langs kleine meertjes, dicht bos. Het is echt genieten. Het pad slingert door het bos, soms een scherpe bocht, soms wat smal, ook gaan we langzaam omhoog en omlaag. Het pad is niet altijd breed, dat blijkt bij de 6 km. Jan Kooistra deelt drinken uit, en daar komt ook een kortere afstand er bij op het parcours. Stiekem vloek ik een beetje, maar ik wordt netjes langs gelaten. Leuke is nu wel dat ik me mooi kan optrekken aan alle andere lopers, ik liep tot die tijd zo goed als alleen, dus kan me nu mooi focussen op andere deelnemers. bij de negen km haal ik Herman in. Ondertussen gaat het wat miezeren.

1 van de mooie uitzichten

Mijn startnummer
En daar is de eerste doorkomst, ik zie nog iemand voor me lopen, het lukt me om hem bij te halen bij de elf km. En daarna is het weer in stilte verder lopen. Genietend van het bos blijf ik braaf hetzelfde tempo lopen. De regen wordt wat heviger, het maakt niet uit. Ondertussen haal ik nog wat deelnemers in, het is me niet helemaal duidelijk welke afstand ze lopen. Mijn Garmin 310 heeft duidelijk moeite met het dichte bos. Hij geeft 5:10 aan als kilometer tijd, dat klopt zeker niet.

Het bos wordt verlaten en gaan op weg naar de finish. Even aanzetten, met als resultaat:
1:33:50
Het was niet een gehele halve marathon, ik denk dat het 20.5 ongeveer was. Na de finish stond er weer de nodige sinaasappelen en sportdrank klaar.Was een mooie halve marathon, een niet te groot deelnemersveld op de halve. Waanzinnig mooi parcours. Voor degenen die het gemist hebben, zaterdag 20 augustus is er een herkansing. Zeker doen!Foto's te vinden op de site van Toli.Bovenstaande Finishfoto via site van Toli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten