counter on tumblr
IWannaRun78: 50 van Assen

zaterdag 20 augustus 2011

50 van Assen


"Marathon" 24

Vorig jaar liep ik tijdens de 50 van Assen mijn eerste ultra. Dat proefde naar meer, begin dit jaar liep ik bij DFW-runners een 50km.

En dan is het opeens zover, de 50 van Assen dient zich weer aan. Tuurlijk doe ik mee!

De hele week is het koud en regent, vandaag gaat het erg mooi weer worden. Het lijkt erop of dat hoort bij de 50 van Assen. Als de 50 van Assen georganiseerd wordt, dan is het warm weer. De dag begint fris, maar zodra de zon zich laat zien voel je direct dat het warm gaat worden. Ik heb geen plan, finishtijd zal moeten liggen tussen 4:30-4:40, vorig jaar had ik 4:33.
De start van de 50 van Assen

Vandaag is ook de WK IAU world trophy, dus veel toppers aan de start, en ik mag daar tussen staan. Precies om 10 uur starten we.

Het is stil, niemand praat en iedereen is geconcentreerd.
Startnummer 134, gaat dit nummer mij een PR bezorgen?

Na een tijd kom ik samen te lopen met Pieter, die ik ken van de zwarte marathon. We lopen lekker, en komen in een groepje te lopen. Ik besluit om niet te luisteren naar het gebabbel, en doe mijn oortjes in beide oren en lekker te genieten van de muziek. We lopen weer richting de start. Opeens valt er eentje uit de groep, hij blijft haken aan een dranghek, ziet er heftig uit, maar hij staat zo weer.

Opeens ben ik het groepje kwijt en loop ik nog alleen samen met Pieter. We hobbelen lekker door. Rondentijden blijven mooi egaal tussen de 5:11 en de 5:20. We worden vaak gelapt door de toppers, maakt niet uit. Ik blijf harder lopen dan ik zou willen, maar het lichaam wil niet vertragen, en ik besluit om maar lekker door te gaan, en te zien of en wanneer ik strand.

Ondertussen is het deelnemersveld mooi uit elkaar geslagen, en loop ik grote stukken alleen. Na 2.5 km is er iedere keer een mooi richtpunt, een waterpost, lekker koud water wordt daar geserveerd. Vanaf daar nog maar 2.5 km en dan is de start weer in zicht met uitgebreid assortiment eten en drinken (cola!) en sponzen.Toch is het aan alles te merken dat alle aandacht uitgaat naar de toppers. Mensen klappen enthousiast als een wedstrijd atleet langskomt, de speaker vind het interessant om alle tijden en standen om te roepen als ik langs kom. Ergens voel in me goed genegeerd worden, ik maak er zelf maar een feestje van.

Ik krijg nog eventjes een persoonlijke support van de geblesseerde Edward.

Rondjes blijven in zelfde tempo gaan, nog een rondje en het zit er op! Het is ondertussen goed warm, maar is nog wel te doen, helemaal de stukken in het bos zijn goed te goed. Laatste stuk gaat over asfalt, zon brandt lekker, nog 1.5km en het feest zit erop!

De finish


En daar ben ik op de atletiekbaan, het is stil. De speaker zwijgt, alles lijkt stil te staan, het is stil en warm, nog paar meter en mijn derde ultra zit erop, met een PR, vorig jaar 4:33.

4:24!

Negen minuten van mijn PR af! Erg blij en tevreden strompel ik naar de douche.

Rondentijden
5 km: 26:54.59
10 km: 26:30.80
15 km: 26:04.56
20 km: 26:07.13
25 km: 26:06.26
30 km: 26:30.67
35 km: 26:27.20
40 km: 26:43.69
45 km: 26:47.05
50 km: 26:32.04

De 50 van Assen is een goed parcours voor herkenningspunten en op die manier maar makkelijk 10 rondjes weg te tikken, je kan altijd uitstappen als het niet gaat. Dit jaar ging iedereen voor het WK, met als gevolg dat de solo-loper niet veel aandacht kreeg, jammer, was vorig jaar leuker! De verzorging was zeker goed.

Chip-enkelband

3 opmerkingen: