counter on tumblr
IWannaRun78: Solo-Duo-Team-Marathon Oosterwolde

dinsdag 11 juni 2019

Solo-Duo-Team-Marathon Oosterwolde

Marathon 60

In Oosterwolde wordt een marathon georganiseerd. Dat is zo dichtbij die kan ik niet laten lopen. Trainingen gaan wat makkelijker af zo in de zomer, maar toch lukt het niet om veel kilometers te maken.
We hebben geluk met het weer, bewolkt en windje.

Voor de start nog even praten met Jan Kooistra en Cees. We zoeken de start op, een handje vol die de hele marathon doet. Al snel komen we met ze te praten, gesprek gaat over een onderwerp wat ik verder niet zal toelichten.

Daar is de start. Het is lekker draven en de kilometers tikken weg. Tempo ligt mooi op 5:40. Beetje praten hier en daar. De meeste doen de marathon in groepsvorm, dat geeft de marathon een leuk karakter. De fietsers kunnen we ook meteen gebruiken wanneer we tegen de wind in moeten lopen.

Parcours gaat langs mooie stukken, langs water, weilanden en nog een mooi bos. Rond het stuk van het bos is het helemaal genieten. Ik ben alleen komen te lopen, achter me geen teken van leven en voor me, in de verte zie ik Cees verder weg lopen. De snelheid begint wat te zakken, maar gaat nog steeds lekker.

De verzorgingsposten hebben alleen water en ranja en soms een banaan. Daar mis ik wel even wat krachtvoer of sportdrank.

Bij de laatste verzorgingspost mogen we nog even over het boerenerf en dan rennen we weer op Oosterwolde af. Daar slingeren we nog wat door het dorp heen. Ik loop erbij of ik net 41km hardgelopen heb, we komen op bekend terrein.

Nog even een paar bochtjes en daar hoor ik Jan Kooistra. Applaus, en de finishtijd is 4:15:27. We krijgen een mooie medaille, en weer water. Snel naar de auto waar ik cola heb liggen....nou ja, eigenlijk was het...schuifelen naar de auto waar ik dus cola heb liggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten