counter on tumblr
IWannaRun78: PiterRun

zaterdag 9 maart 2019

PiterRun


Eigenlijk staat de Sallandtrail altijd hoog op mijn lijstje. Ik kon de motivatie niet vinden om te gaan trainen. In de weilanden zie ik reclame voor de PiterRun, waarom ook niet? Ik schrijf me in op de laatste dag dat het kan, en dan nog even een paar trainen er uit persen en ik ben er klaar voor!

Zaterdagochtend op mijn fiets naar Lippenhuizen, het dorp verderop. Het waait hard en ik heb wind mee. Leuk voor nu, maar de route is vanaf Wijnjewoude naar Lippenhuizen, dus wind tegen!

De aanmelding gaat gemoedelijk, er zijn geen startnummers, sportcomplex ziet er netjes uit met mooie kleedkamers. Even kort de tijd doden met wat praten en dan is het tijd om in de bus te stappen. Met de bus is het al een leuke route, zie ik al die bekende plekken ook is op die manier.

Nadat de wandelaars zijn uitgestapt, moeten wij nog een stukje verder. Ergens achter Wijnjewoude mogen we uitstappen. Het kerkje, de omgeving, vormen een mooi punt voor de start. We krijgen kort uitleg. Wanneer de klokken gaan luiden kunnen we gaan lopen, super relaxed allemaal.

We belanden meteen tussen de heide, stukken bos, het is werkelijk genieten. De bomen houden de meeste wind tegen. Het groepje waarin in loop is gezellig en er wordt lekker gepraat. We tikken de kilometers weg. De rondetijden zijn netjes tussen de 5:20 en 5:30. De route blijft voornamelijk onverhard.

Verzorging is prima op orde, genoeg vrijwilligers langs het parcours en ook een prima weertje. We halen hier en daar wat wandelaars in. Langzaamaan komen we op voor mij bekend terrein. Het groepje valt langzaam uit elkaar.

We naderen Jubbega, pakken nog een paar stukjes bos en naderen dan de vaart. Klein stukje wind mee, het water golft hard we zien aan de overkant al mensen bikkelen tegen de wind in. Nog iets van dikke drie kilometer. Het begint te regenen, het is nu even echt bikkelen. De meters gaan door, we zien de watertoren, de kerk, het sportveld.

Nog één bocht en we zijn er, mooi gedaan. Mooie route en zo dichtbij huis en lekker even 2:07 gelopen op een dikke 23km. Nu nog even douchen, een prima afsluiter, warm en ziet er netjes uit.

Al met al een leuke, ontspannen en vooral mooie loop, prima organisatie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten