counter on tumblr
IWannaRun78: Dam tot Damloop 2019

maandag 23 september 2019

Dam tot Damloop 2019

Het jaarlijkse feestje van Damloop is weer aangebroken. Deze staat toch wel weer ieder jaar bovenaan het lijstje om te lopen. Waarom? Het is 16 km een mooi feest, lopers en publiek maken er steeds een onvergetelijk feest van.

De tel ben ik kwijt geraakt hoe vaak ik hier heb gelopen, aantal keer twee keer gelopen, en dat gaat vandaag ook weer gebeuren.

Vlak achter de prominenten mag ik weer starten, gaat een 1:12 mij lukken? De warmte is al goed voelbaar, hopelijk gaat het geen parten spelen.

Daar is het startschot, de afgelopen weken schieten door mijn hoofd, de duurlopen, de intervallen, uren die ik buiten aan het trainen ben geweest. Kijken of dat zich gaat uitbetalen.

Na de IJ-tunnel merk ik al dat het lichaam niet zoveel zin heeft, de omgeving voelt aan als een oven. Tijden blijven steken op de 4:30. Hoe hard ik mijn best ook doe, tempo gaat alleen maar omlaag.

Bij de zeven kilometer staan mijn ouders, dat geeft even weer een boost.  Blijft warm, ik zie de 1:12 voor mijn ogen wegsmelten. De tijden gaan nu langzaam richting de 4:55.

Langs het parcours veel muziek en gezelligheid, hier doe ik het voor.

Ik ben niet de enige die het warm heeft, onderweg iemand die onwel is geworden, politie en rode kruis staan er al bij. Ik werp mijn spons toe, komt vast van pas.
Aangekomen in Zaandam is het super gezellig. Iedereen heeft er zin in, wat een feestje hier. Even nog wat aanzetten, en daar is de finish! Ik poog om onder de 1:18 te blijven, en dat lukt 1:17:32.

Tas heb ik weer snel teruggevonden. Erik en Richard zijn er ook al snel. Richard heeft ook gelopen met een mooie 1:10. Gezamenlijk op naar Amsterdam Centraal, voor een tweede ronde.We starten weer om 13:30. Erik wil wel rustig aan doen, zo rond de 5:30. Bij de start heeft ie er zin in, en vliegt er vandoor. Richard en ik denken dat we hem later nog wel tegenkomen.

We maken ons niet druk en lopen rustig door de IJ-tunnel. Eigenlijk is rustig de enige manier om nu te lopen, lichamelijk kan ik niet veel harder, en is ook echt warm. Parcours is aanzienlijk drukker, er is meer publiek, wat een feest!We dribbelen lekker over het parcours, kijken naar alle lopers die gaan wandelen, het voelt alsof we best hard gaan. De klokjes zijn onverbiddelijk, ruim boven de 5:30.

Op de 12 km staan onze ouders, even zwaaien voor de foto. We krijgen de tussentijd van Erik door, die ligt 10 minuten voor ons....oei, hij gaat voor onder de 1:20, onze tijd lijkt ruim over de 1:30 te gaan.

Er ligt op ongeveer de zelfde plek als eerste keer een loper in het gras, met EHBO erbij. Weer geef ik mijn spons af, heeft ie vast wat aan.Zaandam is het weer genieten, veel water overal, douches en muziek, de laatste twee kilometer gaat vanzelf. De finish is weer in zicht, de tweede keer vandaag. Op 1:32 gaan de horloges uit. Hoppa!Erik loopt al een paar minuten fanatiek te appen en te bellen, waar we blijven...die was er al 13 minuten.

Even later druppelen de eerste berichten door dat de laatste twee groepen, door de warmte, niet konden starten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten