counter on tumblr
IWannaRun78: Spijkenisse SPARK Marathon

maandag 17 december 2018

Spijkenisse SPARK Marathon

Marathon 59

Daar sta je dan, op een zondag, vlak voor half elf in de ochtend in Spijkenisse. Het leek best een goed plan om na de Berenloop een paar weken later weer eentje te rennen. Alleen nu heeft het gesneeuwd en best koud, is zien wat het gaat worden.

Richard wil graag 3:30 lopen, en liever daaronder. We zullen het zien. We zien een hand omhoog gaan met een pistool. Dat is vast een teken, een paar tellen later een knal en daar gaan we. Rondje atletiekbaan, en dan Spijkenisse in. Het is even wennen met de sneeuw, maar dat blijkt best mee te vallen.

Ergens in mijn hoofd had ik het idee dat we alleen maar industrie zouden zien, maar niks van dat. We lopen de eerste 25km over prachtige dijken met mooie vergezichten, althans, dat denk ik. Want we kunnen niet ver kijken door de mist, maar we kunnen de schapen iets verder op zien. Landschap veranderd niet veel, maar dat is oke. We hebben op zich geluk met het weer, minimaal wind, kou en droog.

We blijven voor de groep van 3:30 uitlopen, rennen netjes rond de 4:55 per kilometer. Bij de 20km heb ik het wel gehad. Energie raakt op. Ik zwaai Richard uit en ga op eigen tempo verder. Ik blijf even bij de pacers van 3:30 hangen. Maar dat houd ik ook niet vol.

Alleen vervolg ik mijn weg, ik zie langzaam mijn eindtijd oplopen van 3:30 naar 3:45 en iets later ik dat ik nog kan finishen onder de 4 uur.

We lopen langs een weg, niet meest fraaie van het parcours. Ik ga op zoek naar de drankpost, die zou toch ergens bij de 30km moeten staan. Een kilometer later heb ik hem toch nog gevonden!

Lopen nog even door een dorpje, her en der een verdwaalde supporter, en nu door Spijkenisse naar de finish. Aftellen geblazen. En dan is daar eindelijk de atletiekbaan, mijn naam wordt omgeroepen en met een tijd van 3:57. Snel aan de bouillon. Richard staat me al op te wachten, die heeft een dikke pr gelopen van 3:29, hoppa.

Was het de moeite waard om in Spijkenisse te lopen? Accommodatie, douches en verzorging was op zich prima op orde (ik miste de cola), aantal vrijwilligers die hielpen op het parcours
 was veel, geen kans om mis te lopen.. Parcours was voor de helft oke, al was het meer van het zelfde. Tweede helft was wat meer woonwijk en niet bijzonder. Het is blijkbaar wel een goed parcours voor een PR. :-)

1 opmerking:

  1. Ik vind dat je het heel goed hebt gedaan voor een veertiger. Ben weer trots op je.

    BeantwoordenVerwijderen