counter on tumblr
IWannaRun78: Loop Leeuwarden 2014

woensdag 21 mei 2014

Loop Leeuwarden 2014


Om 9:45 meld ik mij bij de andere pacers. Ik ga vandaag weer pacen bij de LoopLeeuwarden, de groep van 1:50 ga ik weer doen dit jaar. Wanneer was mijn laatste halve marathon, een jaar geleden?

We krijgen ons startnummer en info. Ik zie dat een foto van mij in het informatieboekje staat, dat is leuk. Als iedereen zijn ballon heeft en startnummer gaan we met de groep naar het startvak.


We zijn ruim op tijd, daar loop ik Mettje, Martin en Niels tegen het lijf. Dan plaats nemen in het startvak, en nog even en we mogen weer. Het wordt vandaag erg warm. Ik ben benieuwd of het allemaal vloeiend zal gaan. Maar gelukkig ben je met twee pacers, dus kan je elkaar helpen.
Na de start gaan we met de flow, er is weinig ruimte om zelf tempo te bepalen, maar de groep loopt in redelijk goed tempo. We halen wat in, ik merk dat de mensen die ons willen volgen een soort interval moeten doen. Dat voelt niet fijn.

Het parcours is dit jaar anders, we zijn redelijk snel Leeuwarden uit, en het is nu ook wat breder. Ik loop samen met mijn medepacer wat te babbelen. Opeens zegt ie: je zal het verder zonder mij moeten doen. Het lukt hem niet om verder te gaan. Ik krijg zijn ballon en vervolg mijn weg.

De groep heeft een mooie grootte, en we hobbelen door het warme Friese land. Om de 2,5km waterposten, prima zo met dit weer. In de dorpjes worden we aangemoedigd door publiek.

Langzaam wordt de groep iets minder groot, de drankposten zijn altijd een goed punt om elkaar kwijt te raken, ik probeer wat in te houden, maar het is lastig als de drankpost niet voorzien is van genoeg man om water aan te geven.

Onderweg zie ik Martin stoppen, ik vraag of ie mee gaat, maar nee het lukt niet. Zo gaat het met een aantal, aantal haken aan, en aantal haken af. Er is een harde kern in de groep, dat maakt het leuk. Ik kan mezelf niet terug laten vallen in de groep, dat is nu wel een nadeel nu ik alleen ben.

Nog maar een paar kilometer en we lopen Leeuwarden alweer in. We gaan dit keer door het centrum, ondanks de bruggetjes en pizza lucht is het leuk om door het centrum te lopen.

En daar...daar is de finish, we maken een mooie sprint aan het einde met de hele groep, met 1:49 zit het er weer op!

Snel douchen, en daarna voor de 10km melden. Gaat prima, ik boemel hem gewoon uit, zonder enige vorm van wedstrijd gevoel. We mochten vooraan starten, dat geeft mooi wat vrijheid op het parcours. Na 54 minuten mag ik mijn medaille in ontvangst nemen, en ga ik weer douchen.

Na deze kilometers gaan we met een aantal pacers wat eten, en deze Loop Leeuwarden zit er weer op. Was weer leuk om te mogen pacen en fijn te kunnen hardlopen.

3 opmerkingen:

 1. Leuk verslag hoor.
  En dan ook nog maar even 10 km er achteraan lopen. Respect.
  Mooie omgeving hë?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond het een erg mooie loop. Die ik zeker nog eens zal doen. Maar dan als het even kan, zonder wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Wellicht ga ik volgend jaar ook meedoen.

  BeantwoordenVerwijderen