counter on tumblr
IWannaRun78: Beemster erfgoed marathon

maandag 12 mei 2014

Beemster erfgoed marathon


Marathon 41

Hij stond al een tijdje met potlood op de agenda, de Beemster erfgoed marathon. Een marathon waarbij je 12x een hapje krijgt voorgeschoteld, een funrun. Helaas zat hij vrij snel vol. Maar twee weken geleden toch even mailen, en ja hoor ik mag nog meedoen.De meeste doen hem in een koppeltje, ééntje op de fiets, de ander lopend en dat afwisselend. Ongeveer 12 lopers lopen hem individueel, we starten in de laatste marathon groep. Samen met oa Rene start ik om 11 uur. Het gaat vandaag goed rot weer worden, eerste deel hebben we wind mee.

Dan volgen om de 5 of 4 kilometer de drankposten, en dat zijn luxe drankposten. Ze hebben allemaal water, maar daarnaast valt er ook fruit, yoghurt, tortilla, schepijs,chocolade, pannenkoek en luxe toastjes te halen. Iedere keer weer leuk om een boerderij in te lopen om te zien hoe gezellig ze het hebben gemaakt met een bandje en aankleding. Soms een beetje "man bij hond" gevoel. Alle vrijwilligers zijn gezellig en zijn in voor een leuk praatje.

De route gaat voornamelijk over vlakke rechte wegen, waar we nergens fatsoenlijk kunnen schuilen voor de regen en wind, de warme boerderijen of schuren zijn daar een welkome afwisseling bij. De route gaat zelfs dwars door een stal, we worden aangemoedigd door alle koeien die daar ook zijn. De landelijke route die vervolgens ons uit de stal leidt, weer de dijk op, levert wel wat natte schoenen op, maar het is een funrun, dus dat hoort er bij.

Rene is ondertussen zijn eigen weg gegaan, en ik loop alleen tegen de wind in te boksen, in soppende schoenen regen te happen. Maar het deert me niet, alles voelt goed en ik heb plezier, het is een funrun immer. De koppeltjes die ik allemaal zie zien er minder plezierig uit, sommige kunnen niet tegen de wind in fietsen, zijn koud, zijn bezig met vliegeren wanneer ze hun regenpak afwisselen voor hun ren kleding.

Hardlopend een ijsje eten
Als we nog 13 km moeten krijgen we de wind in de rug, het water waar we langs lopen ziet er woest uit, witte kopjes geven aan dat het menens is met de wind. Ondertussen loop ik alleen, en vraag me af waar iedereen gebleven is, was het zo gezellig in die laatste schuur dat iedereen daar is gebleven?!

 Nog even de snelweg over, nog een dijkje op, nog wat modderig grasland doorsteken, en daar is het fort weer.

Net onder de 4:30 finish ik, die hapjes kosten redelijk wat tijd en ook kilometers, want Garmin geeft aan 43.6km.

Conclusie: was een leuke en goed verzorgde marathon, maar in de Beemster hebben ze wel veel wind en regen, en de marathon is daar ook meer kilometer.
2 opmerkingen:

  1. Had deze marathon ook een tijdje in de planning maar het is wat anders geworden,leuk verslag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi verslag.
    Goed gedaan
    Gezellig dat je nog even langs kwam bij ons.

    BeantwoordenVerwijderen