counter on tumblr
IWannaRun78: Recreatieloop Terwispel

woensdag 4 juni 2014

Recreatieloop Terwispel

Een wedstrijd in het dorp verderop, daar moet ik dan maar mijn gezicht laten zien. Gelukkig is het niet zo warm als gisteren. Er wordt een 4EM georganiseerd. Ik heb geen last van het vinden van een parkeerplekje, ik ga hardlopend die kant op.

Na 3,5km meld ik mij bij het dorpshuis en schrijf me in voor 6,50. Op zich wel wat aan de hoge kant voor 4em. Ik dribbel wat rond bij het dorpshuis, kom nog even te spreken met een boer uit het dorp en nog iemand waarmee ik eerder heb gelopen.

Dan maar een plekje zoeken voor de start. Ik kijk om mij heen, en besluit dat ik mij wel vooraan kan melden. In ergste geval wordt ik ingehaald door iedereen. Dan is daar de start, ik begin te lopen, en zie meteen dat ik 5e lig, de rest blijft volgen. Al snel lig ik 4e. Ik had niet het idee om super hard te gaan, maar ja, als ik 4e lig, dan is het wel erg verleidelijk om die positie te verdedigen.
Start Recreatieloop Terwispel (groen link ben ik)

We rennen langs het water, is perfect hardloopweer. We hebben mooi uitzicht met hier en daar wat publiek. De eerste is al ver weg uit het zicht verdwenen, nummer 2 en 3 lopen een minuut voor me, achter mij lopen ze op 30 seconden. Ik kan dus niet te veel tijd verliezen.

Een keerpunt, kan ik mooi zien wat er achter me zit, een aantal lopers, maar niet veel. Ik blijf doorlopen, en ik ga best hard gezien mijn trainingen. Drankpost, ik krijg water aangeboden, smaakt goed.

De afstand tussen mij en de achterliggers wordt groter, we gaan door een stukje park cq bos, ik loop alleen, nog een paar bochten en dan zit deze 4EM erop. Ik hoor de speaker zeggen, in het Fries, dat er nog iemand achter mij komt. Het zal me toch niet gebeuren dat ik alsnog word ingehaald? Maar de speaker helpt me, en zegt dat hij me niet meer zal kunnen inhalen. daar is de finish!

De tijd wordt niet genoteerd, maar mijn horloge zegt: 0:27:30, en 4e overall.

Na de finish wacht er water en een appel, al met al, was een prima 4EM, prima rondje. Nu nog even via een omweg weer naar huis lopen, en ik heb weer genoeg kilometer gelopen voor vandaag.


2 opmerkingen:

  1. Leuk zo'n loop dicht bij huis. En nog leuker als je zo voor in het veld kunt lopen en in een mooie tijd finisht.

    BeantwoordenVerwijderen