counter on tumblr
IWannaRun78: Woldbergtrail

zaterdag 19 april 2014

Woldbergtrail

Wat een geluk heb ik. Op een mooie lentedag een trail lopen van 35km, vlak bij huis.

De woldbergtrail start vlakbij Steenwijk. We starten met 36 deelnemers, een kleine groep, het gaat er allemaal relaxed en gemoedelijk aan toe. De route gaat meteen door het bos, en het blijft zo doorgaan. We blijven door mooie stukken bos lopen, alles ruikt naar de lente.

De rouet is uitgezet door middel van lintjes, over het algemeen prima te volgen. De paden varieren van bospaden, single tracks, en soms een pad voorzien van onvervalste modder.

Grootste gedeelte van de route loop ik samen met Herman. Gaat allemaal lekker, we boemelen lekker door. Verzorgingspost is er bij de 14km. Voorzien van water, banaan en ontbijtkoek, ik mis mijn favoriete drankje, cola. Maar heb genoeg spullen in de rugzak, dus dat maakt niet veel uit.

Route gaat nu door een iets meer open gebied, maar niet minder mooi. We hoeven nog maar 12km en belanden dan op parcours van de 15 km. De snelle scheren langs ons heen. Nog 10 km, ik merk dat tempo terugvalt, de meute van de 15km komt langs.

Horloge begint te piepen, we verlaten het parcours, maar iedereen loopt door, ik volg braaf, en daar komt iedereen weer terug, we moeten ergens naar rechts...even zoeken en daar is het. Weer komt de meute langs draven, en valt er 1 languit, maar krabbelt weer snel op. Venijn zit hem in de staart, we moeten nog even een paar hoogtemeters maken.

Nog maar een klein stukje, ik loop alleen. Ik zie lopers naar links gaan, maar horloge geeft resoluut aan dat ik naar rechts moet. Twijfel....ik ga naar rechts, maar daar zijn geen lintjes. Maar ik ga nu niet meer keren, en volg het parcours op horloge in de hoop dat ik weer uitkom om het andere parcours. En ja, daar is parcours weer, nog even naar links en daar is de finish.

3:31 over dir parcours gedaan. Was een mooie ronde hardlopen. De route was over het algemeen goed uitgezet, de twee verzorgingsposten waren op orde. De

Geen opmerkingen:

Een reactie posten