counter on tumblr
IWannaRun78: Drents Friese Wold Marathon 2014

zondag 30 maart 2014

Drents Friese Wold Marathon 2014

Marathon 40

Er was ieder jaar wel een reden om niet aan de start te verschijnen van de Drents Friese Wold Marathon, maar dit jaar zou ik hem zeker gaan doen. En dat is gelukt, mijn 40ste marathon is volbracht in Diever.

Het gaat lekker warm worden. Twijfel of ik rugzak met water meeneem, of niet. In Diever weet je het eigenlijk wel zeker, de verzorging is tip top op orde. Ik gok op de verzorging en laat mijn eigen water thuis.

Voor de start nog even met Herman en Niels gesproken. Jan Kooistra lost het startschot, en daar gaan we, rond de 100 man, eerst twee rondjes dorp, en dan het bos in. Al snel komt Cees naast mij lopen. Hij wilt een trage duurloop doen, en ik wil gewoon mijn tempo doen. Dus dat komt mooi uit, de rest van de tijd lopen we samen op.Al snel is het genieten, het bos ligt er prachtig bij. Parcours volgt de betonpaden, single tracks, schelpenpaden. Uitzicht op vennetjes, de kracht van de storm van oktober, de ontluikende lente, geen straf om hier een marathon te lopen. En de verzorging is weer prima op orde, cola, sportdrank, banaan, allemaal voor het grijpen.

We gaan de heide op, nu wat mooie klimmetjes, en de zon staat mooi strak aan de hemel. Het is even bikkelen, maar we hebben genoeg enthousiaste fans, de schapen met hun lammetjes kijken ons hartelijk aan.Bij de 33km zien we een uitkijktoren, ik roep naar Cees, speciaal voor jou! En dat doet ie, hij klimt omhoog terwijl ik door dribbel. Vlak voor de verzorgingspost loopt ie weer naast me. Ondertussen halen we redelijk wat mensen in. Mijn tempo zakt ook gestaag.

Nog één verzorgingspost, en dan aftellen. Ik hoop snel de stem van Jan Kooistra te horen. De laatste paar honderd meter worden afgesteld, ik heb het wel gehad, nog ff en daar is de finish!

4:10 geeft de klok aan, en zodra ik stil sta voelt het eigenlijk best weer oké. De auto staat vlakbij de finish, scheelt toch weer een paar extra meter lopen. :-)Foto's: Janke van der Schaaf en Cees

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verslag. Ik moet nu het beter gaat ook maar eens die kant op. Goed gedaan hoor Thierry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wanneer gaat Daan meelopen?. Geweldig gedaan weer Thierry.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gelopen. Je moet toch altijd weer wennen aan de warmte. Ik vind dit 1 van de mooiste nederlandse marathons. Nu lekker nagenieten. Mooi weer om te herstellen op de racefiets.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi verslag Thierry echt een prachtige marathon. Had het aan het eind ook wel gehad maar ook wel logisch zo kort na de Salland Trail.
  Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om je verslag te lezen. Deze ga ik zeker ook nog een keer lopen. Heb al aan het parcours mogen snuffelen.
  En leuk om je na de finish nog efkes te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alsof het niets is wederom een marathon gelopen. Nummer 40 al!
  Staat nummer 41 inmiddels gepland, of heb je alweer gelopen?

  BeantwoordenVerwijderen