counter on tumblr
IWannaRun78: Sallandtrail

zondag 9 maart 2014

Sallandtrail


"Marathon" 39

Laat ik maar meteen met de conclusie beginnen: de Sallandtrail staat nu op nummer 1 van de meest mooie marathons/ultra die ik tot nu toe gelopen heb!

Wat onwennig start ik vandaag voor het eerst weer in zomerkleren. Het beloofd voor het eerst dit jaar boven de 12 graden uit te komen. Vandaag staat er 50km op het programma in trailvorm. Gaat zwaar worden, maar daarom er niet minder zin in.

Om 10 uur worden we weggeschoten. Ik start samen met Herman, we gaan meteen het bos in. En ik heb nog geen kilometer gelopen, of ik donder al mijn bek. Dat beloofd niet veel goeds, met een schram op mijn ego en knie vervolg ik het parcours.

De route is en blijft onveranderd mooi. We pakken leuk wat heuveltjes en smalle paadjes. Na een paar kilometer komen de eerste van de 25km al achter ons aan. En vanaf dan is het parcours wel wat druk, maar prima te doen.

De verzorging bij de 13km, is uitzonderlijk goed. Zelfs vlaai met slagroom is er te verkrijgen!

Op kilometer 23 worden we getrakteerd op een grote zandvlakte die redelijk steil omhoog gaat. We besparen onze krachten en gaan lopend naar boven. Ondertussen is ons groepje uitgegroeid tot vier man, waaronder Mart.

Bij de 25km is er weer verzorging. Bertus, de wedstrijdleider, staat iedereen te verwelkomen. Even op orde komen, en weer gaan. Het is weer meteen een stuk rustiger. Ook het gebabbel in de groep verstompt wat. Eén van de vier geeft aan dat ie moet rusten, Herman en Mart lopen de heuvel op, alsof we net begonnen zijn. Ik vind het prima en dribbel in eigen snelheid omhoog.

Het wordt warmer. Ondertussen loop ik weer met Herman, de tweede helft is aanzienlijk zwaarder dan de eerste, meer klimmetjes en meer zandpaadjes. Sommige hellingen worden lopend genomen.

Na de laatste verzorging, bij de 40km, staat ons nog een pittige klim te wachten, en dan aftellen. We lopen grote stukken alleen en genieten van het uitzicht om ons heen. Het gaat allemaal niet snel, eigenlijk is het een slakkegang, maar we komen vooruit en halen zelfs nog andere in ook.

Nog 1.2km, het lijkt eindeloos te duren voor het zwembad inzicht komt. Kramp meldt zich aan, ik hoop dat ie wegblijft. Daar is de finish, met een grote grijns finish ik. Bertus feliciteert iedereen, en de verzorging staat er super goed bij.

De finishklok geeft aan: 5:36. 

Wat een mooie trail, en goed georganiseerd, van A tot B was het helemaal top. Goede bewegwijzering, goede verzorging, veel en aardige vrijwilligers, en een super mooie route met leuke uitdagingen in vorm van boomwortels tot leuke klimmetjes.


9 opmerkingen:

 1. Lijkt me een hele mooie, maar zware, trail. Gefeliciteerd, ook met je prima tijd. 50 km is toch best en hele kluif in deze trail.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik dat zo lees denk ik: daar had ik ook wel bij willen zijn. Wel de 25 km versie dan natuurlijk. 50 km, dat is echt knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd wat een afstand en het klinkt echt zwaar maar leuk en leuke fotos!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thierry, ik ben reuze trots op je.
  Prachtige tijd en erg mooi gebied.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thierry, mooi verslag. Prima prestatie. 50km is mij (nog) wat te ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk verslag Thierry. 5 april kun je ook nog 60 km doen in Limburg mocht je nog behoefte hebben aan meer. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat ik je niet tegen ben gekomen Thiery, had het wat moeilijk door kramp, maar wel heel erg genoten. Is echt een van de leukste. Gr Ed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je verhaal en de foto's zeggen veel over de omgeving. Ziet er prachtig uit, evenals de prestatie die je daar ff neerzet.

  BeantwoordenVerwijderen