counter on tumblr
IWannaRun78: Sukerbietenloop

zondag 16 februari 2014

Sukerbietenloop

Vandaag staat er een harde wind, maar het is droog. Wel is er veel regen gevallen. Dus de kans is groot dat het parcours van vandaag erg nat is. Er wordt een trailrun georganiseerd vanuit Lemeleveld. Waar de Lemeleberg zeker onderdeel vanuit zal gaan maken.Met oud en nieuw heb ik hier twee keer getraind. Ik weet dus dat het er mooi is en hoe het parcours er ongeveer uit zal zien, super veel zin in!

Veel SV-Friesland leden aan de start, ook nog andere bekende gezichten van eerdere trailruns. We worden weggeschoten door prins carnaval. De eerste vijf kilometer is het draven over asfalt. Maar daar de bocht om, en we gaan het natuurgebied in.

Dan is het mooi genieten. De single tracks laten we grotendeels rechts liggen, parcours gaat voor het grootste gedeelte over de wat bredere paden, maar de klimmetjes, de boomwortels zijn er niet minder om, de paden zijn droog.

In totaal beklimmen we drie keer de Lemelereberg. Ik moet zeggen, het naar dalen leek steeds langer te duren dan het klimmen. Dat is toch altijd een goed gevoel.

Verzorging bij de 14km, ziet er prima uit. Bij de 16km word ik wat zenuwachtig, vorige week kreeg ik hier de inzinking, gaat het dit keer goed? Lichaam geeft aan dat het nog door wilt, en voelt goed. Prima gevoel, het gaat niet al te hard, maar dat hoeft ook niet.

De trail voert langs mooie vergezichten, en mooie stukken bos. De route is prima uitgezet. Wanneer we bij de 21km zijn, lopen we het bos uit, en wachten er nog vier winderige kilometers.

Bij de laatste kilometer komt Mart opeens naast me lopen, hij heeft er nog zin in, neemt me mee op sleeptouw, we trekken nog een mooie eindsprint, en de klok staat stil op 2:26:06.


Of dit een echte trailrun moet heten vraag ik mij af, van de 25km waren er 9km niet op trailgrond. Daar tegenover staat dan wel weer dat we een mooi sportcomplex en warme douches tot onze beschikking hadden. De organisatie had het allemaal prima voor elkaar.Nog wat foto's:
https://www.oypo.nl/pixxer.asp?path=vgy400y7&datum=Datum&zoek=sukerbiet
http://www.mijnalbum.nl/Album-NOOUDW4Z-Foto%27s-in-Lemelerveld-Foto%27s-van-Sport-Atletiek.htm
http://www.sukerbiet.nl/nieuws/sport/0005032-loodzware-trailrun-met-het-venijn-in-de-staart
http://photography.visser.it/category/sport/running/trail/ 5 opmerkingen:

 1. Mooie loop lijkt mij! En weer goede prestatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij nam jij mij op sleeptouw, die laatste meters, Thierry :-)
  Ik maar denken: "Wat is die van plan, hij blijft maar versnellen."
  Btw, mijn verslagje vind je hier:
  http://www.dutchroadrunners.nl/profiles/blogs/sukerbietenloop-2013-3x-de-lemelerberg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooi gebied. Jammer van zoveel asfalt, maar de onverharde stukken maken zo te lezen veel goed. Mooie opsteker dat er nu geen inzinking kwam.

  BeantwoordenVerwijderen