counter on tumblr
IWannaRun78: Groet uit Schoorl 2014

maandag 10 februari 2014

Groet uit Schoorl 2014

Dit keer geen sneeuw of een mooi voorjaarszonnetje, maar harde wind en regen. Ik sta 10 minuten kou te happen in het startvak. Maar dan is het eindelijk zover, de 30km van Schoorl. Al sinds 2005 loop ik hier mijn rondje, PR staat hier op de 30km, maar ook een aantal keer goed moeten afzien. Wat zal het deze keer brengen, een week na de marathon?


Voor de start, was er weer een tweetup met enkele bekende en nog niet bekende twitteraars. Na de foto op naar het startvak.
We maken het standaard rondje door het dorp, na de verzorging gaan we de duinen tegemoet. En als ik hier dan weer loop, dan weet ik weer waarom ik ieder jaar hier van de partij ben, het duinengebied is mooi.


De regen en de wind vallen op zich mee. Ik schat dat we pas na een kilometer of 15 de wind te pakken krijgen, en die gaat dan ook recht op ons af. Petje gaat af, en hoofd naar beneden. Je voelt het zand langs je lichaam gaan. Ik probeer even brede schouders te zoeken, maar dat mislukt. Uiteindelijk is dit het enige stukje waar we echt pal wind tegen hadden, dat viel mee!


Je voelt dat de 21km er bijna is, sommige verhogen nog even mooi het tempo. Of zal mijn tempo langzaam inzakken? Bij de splitsing weet ik zeker, gewoon doorgaan!


De rondetijden zakken behoorlijk in, en ik besef me opeens dat ik geen gelletje heb genomen bij de verzorgingspost, dat zal vast de reden zijn dat het nu stroef gaat. :)


Als verassing zit het keerpunt er helaas weer in, dus twee kilometer lang zie je medelopers die voor je of achter je lopen. Jammer, ze kunnen zulk mooie routes uitzetten.


Bij de 26km pik ik een medeloper op, we nemen de laatste kilometers samen. Dat tikt best oke weg. Laatste honderden meters aftellen, en daar is de finish, eindelijk.


2:54:09


Na de finish maar even een patatje halen, en weer op naar huis. Deze 30km zal niet de boeken in gaan als de makkelijkste, maar ze zitten wel weer in de pocket, en de handdoek ook!


Bij wegrijden is er nog een laatste uitdaging, het is een grote modderpoel geworden, ik kan nog net wegkomen, benieuwd hoe de rest weg gaat komen.2 opmerkingen: