counter on tumblr
IWannaRun78: 12e Univé Midzomeravondmarathon

zondag 17 juli 2011

12e Univé Midzomeravondmarathon

Marathon 22

De start
De weersvoorspellingen beloven voor vandaag niet veel goeds, er komt een grote waterfront over Nederland. Ga ik lopen of blijf ik lekker thuis? Om 15 uur kijk ik naar de lucht, met al mijn kennis van het weer bestudeer ik het weerbeeld, het blijft droog besluit ik. Dus op naar Diever!

Snel inschrijven, en omkleden. In de gang kom ik Maaike en Harry tegen, ze gaan beide voor de 10km. Alle apparatuur sluit ik aan, en op naar de start. De startlocatie is nog 500 meter lopen, er zijn 4 verschillende startstrepen, voor de 10, 20, 30 en 42km. De marathon moet twee rondjes door het dorp. Voor de finish kom in Leo nog tegen, bekend van de Den Haag strandmarathon van vorige week. De marathon van vandaag zal totaal anders zijn, ipv zon en strand zal er regen en bos komen. En daar gaan we, ik zie Ritchie ervandoor gaan, het lukt me niet meer om fatsoenlijk bij hem te komen.
Na 30km zouden de wegen
er zo uit komen te zien

De twee rondjes door het dorp zitten er zo op, en we gaan de eerste grote ronde in. We zijn nog maar net onder de bomen, en het begint te regenen. Bij het ingaan van de tweede ronde komt Leo naast me lopen. We praten nog wat over vorige week en andere zaken. Ronde twee gaat ongemerkt voorbij. De regen maakt de paden al goed modderig. Aan het einde van ronde drie ruikt ie de stal al, en hij gaat ervandoor, ik blijf braaf me kilometers lopen zo rond de 5:05/5:08.


Ronde vier gaat in, de laatste ronde. En dat is zeker geen straf, het parcours is mooi, modderige en bochtige paadjes die je leiden door het bos, uitzicht op vennetjes, schapen en koeien die daar grazen. Vooral bij de laatste ronde is het zo stil, er loopt niemand voor me, en achter me zie ik ook helemaal niet. Wat een mooi geluksmomentje beleef je dan daar midden in het bos, alles voelt goed en gaat 
lekker.

Ik vraag bij de verzorgingspost om warme chocomelk, helaas, dat wordt niet geserveerd. Wel cola, iedere marathon die cola serveert is per definitie top. Langzaam aan nader ik de finish. De weggetjes worden steeds glibberiger. Ik haal nog drie of vier lopers in, wat weer leidt tot meer enthousiasme en dat leidt weer tot een hogere snelheid. Ik kom alleen naar de finish lopen. Gaat het 3:30 worden? Jan Kooistra van SV Friesland geeft de verlossende woorden:

3:30:33

Mijn Garmin geeft 41.2 km aan, vorig jaar was het wel precies een marathon. Ik gok dat de 310 wat last heeft van de bomen.
De verregende finish
Verzorging bij de finishWe krijgen een poncho en uiteraard staat er van alles klaar om weer bij te komen. Ik laat de verregende finish achter me, en ik ga op naar de warme douche.
Ondanks de regen, of juist dankzij de regen heb ik heerlijk gelopen, er was drie keer goede verzorging op ieder rondje van 10km. Het parcours was erg mooi zo door het bos. 

Volgend jaar, eind maart is er weer de Drents Friese Woldmarathon, zeker een aanrader!

Foto's:
Van der Schaaf (meeste foto's heb ik van haar site geleend)
http://hardlopenmettoli.blogspot.com/

3 opmerkingen:

 1. Ik had ook 41,2 op de teller staan. Zal wel door de bomen en de vele bochten komen. Ik ga je wel weer zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wederom een snelle tijd en zo te zien en te lezen een prachtige marathon.
  Ik begreep dat het parcour verlegd was door de vele regen van de laatste tijd en daardoor 800 meter korter was als vorig jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi verslag! Volgende x kan je wel stukje met mij meelopen! groet RunnerRichard

  BeantwoordenVerwijderen