counter on tumblr
IWannaRun78: Oliebollenloop Gorredijk 2022

donderdag 5 januari 2023

Oliebollenloop Gorredijk 2022

Na de jeugdloop van 1200 meter bij de Berenloop begon het bij Daan te kriebelen, die vijf kilometer daar moet hij ook kunnen. We trainen samen de weken er na, steeds iets verder. We trainen zelfs ook tijdens het weekendje weg in Genk. 

Niet alle trainingen verlopen even soepel, het is best een grote afstand. Dan krijgen we een flyer van de oliebollenloop, 4EM in Gorredijk. Daar gaan we voor!

Daan heeft een doel, en trainingen gaan steeds beter. 

De dag van de wedstrijd is aangebroken, geen spoortje van spanning te herkennen, we fietsen naar de start. Het is gezellig druk in het dorp, duidelijk dat de loop veel deelnemers trekt. We zetten de fiets vlakbij de start en gaan op zoek naar ons startnummer. het is een mooie drukte, organisatie is goed geregeld en we hebben snel ons startnummer. Trots speld ie hem op, we zijn er klaar voor!In de sporthal treffen we een aantal bekenden, allemaal wensen ze Daan veel succes. De tien kilometer start, we gaan ze aanmoedigen. Na de aanmoedigingen gaan we warm lopen. Oma, mama en zusje komen succes wensen en dan is het tijd om naar het startvak te gaan. We gaan in het stuk staan voor onze beoogde tijd, we gokken op 6 minuut per kilometer. 

Het startvak loopt gezellig vol, en dan is het aftellen. In het Fries wordt afgeteld, en daar gaan we! We rennen een stukje door de wijk, daar staan onze fans weer, we zwaaien en gaan door. Al snel zijn we uit het dorp, we lopen mooi in cadans met de groep. Weinig mensen die ons inhalen. We krijgen de wind recht op ons. Daan zoekt dekking achter de rug van andere lopers, we halen een aantal lopers in.


Langs het parcours genoeg mensen die ons aanmoedigen, we bikkelen tegen de wind. We zien in de verte al lopers de bocht om gaan, dat lijkt nog wel een heel eind!

Eindelijk zijn we ook bij de bocht, de ronde tijden liggen op 5:35, prima, we kijken wel wanneer we instorten. Daan heeft nog praatjes, dus voorlopig zitten we goed.

We hebben wind van opzij, we zien de eerste lopers wandelen. We gaan door, de wind van opzij deert ons niet en gaan door. Snelheid gaat richting de 5:20, hij blijft gaan. Nog even en we maken een bocht en we komen op het parcours samen met de 10km. 

De wind zit in onze rug, het lijkt of Daan vliegt, we halen allemaal lopers in, het gaat super. Even een drankpost doen, professioneel pakt hij het bekertje, drinkt een paar slokken en rent door.


Nu begint het aftellen, laatste stukje voor Gorredijk lijkt opeens wel lang te duren, maar daar is Gorredijk. We draaien het dorp in, nu is er nog meer publiek. We draven door, halen nog steeds mensen in. Daar staan onze fans, dat geeft weer extra kracht, we horen Saar nog roepen dat de eerste al voorbij is....We worden aangemoedigd, steeds meer mensen, daar is de bocht naar de finish. Dit stukje kunnen we dromen van al die zaterdagen zwemmen in Kortezwaag of het voetballen, nu hardlopen. We zetten aan, Daan heeft nog veel energie over. We horen de speaker, Daan vliegt er vandoor. Hij zweeft over het asfalt, wat een tempo, de speaker ziet hem aankomen en moedigt hem aan. Ik moet mijn meerdere erkennen, en Daan is ruim over de finish als ik aankom. 

Daan finisht op 34.09. Wat super goed!! Gemiddelde tijd van 5.22.

We eten een welverdiende oliebol. In de sporthal krijgt Daan van iedereen complimenten en aandacht.

Volgend jaar staan we weer aan de start! Leuke en prima georganiseerde loop in Gorredijk, publiek genoeg, goede verzorging met als extra de oliebollen. Iets om trots op te zijn in Gorredijk.

6 opmerkingen:

 1. Heel goed gedaan Daan (en Thierry)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, echt snel gelopen jullie! Knap gedaan van Daan! πŸ‘πŸ»

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk dat jullie erbij waren, en Daan wat super knap van jou…!
  Op naar volgend jaarπŸ’ͺ

  Groet Wietske Beenen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig gedaan πŸ‘

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat super goed! En wat ontzettend leuk geschreven door een hele trotse papa!

  BeantwoordenVerwijderen