counter on tumblr
IWannaRun78: Lappenvoort Marathon

zaterdag 25 februari 2017

Lappenvoort Marathon

Marathon 50

Er moet getraind worden voor de SallandTrail. De kilometeromvang groeit, om nou meer dan 40 kilometer alleen af te leggen is ook wel erg saai. Dus maar is zoeken of er nog ergens een marathon wordt georganiseerd. En natuurlijk, bij dfw runners. Even mailen met de organisatie en ik mag meedoen.

De SallandTrail zou mijn 50e marathon worden, maar die eer gaat nu naar de Lappenvoort Marathon. Het is lekker kleinschalig, 17 man doen er mee. Bij het aanmelden krijg ik ipv een startnummer een plastic beker toegewezen. En dan is het even wachten op de start, Sjoerd Slaaf loopt vandaag zijn 900e, RTV noord is hiervoor aanwezig om verslag hiervan te doen. Uitzending staat hier...

Bij de start krijg ik nog even applaus ivm 50e marathon, en daarna Sjoerd ook voor zijn 900e. En dan gaan we, het zijn rondjes van dik vijf kilometer. De eerste twee ronden ligt ik redelijk aan kop, dat motiveert wel. Bij de verzorging wordt ik ingehaald, en lig nu meteen achtse. De snelheid gaat meteen terug, de rondjes worden verder netjes weggetikt. Iedere ronde is er een perfecte verzorging, chocolade, koek en zelfs soesjes, cola (in de beker met startnummer), geen excuus om te stoppen.

Het weer is niet echt perfect, wind en wat spetter regen. Er zullen maar weinig mensen zijn die voor hun lol hun hardloopschoenen vandaag aan zullen doen.

Bij de laatste ronde klikt de bel, dat is een fijn geluid, nog 5 kilometer. Alles voelt nog helemaal goed en lekker, zowel voor als achter mij is geen deelnemer te bekennen, Nog even een stukje bos, brug, wind, wind, wind, asfalt, stuk natuur, en dan zijn we weer terug. Prima ronde om die acht keer te mogen afleggen. En daar is het einde, marathon 50 zit er op!

De stopwatch van de organisatie, Ronald Kwint, geeft een mooie 4:11:47 aan.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten