counter on tumblr
IWannaRun78: Groet uit Schoorl 2017

donderdag 16 februari 2017

Groet uit Schoorl 2017

Met de welkomstwoorden "He krullenkop" begint vandaag mijn 30km wedstrijdje in Schoorl. Rene stapt uit, en samen lopen we naar de sporthal waar we gezellig met veel andere ons omkleden en wachten tot we mogen starten. Broertje Richard komt om zijn gemak aanlopen, die moest nog even ergens een grote boodschap doen (of achterlaten). Rustig omkleden, hij heeft ondertussen alle ruimte, de sporthal is nagenoeg leeg.





We spurten naar het startvak, het lukt ons redelijk om nog vooraan te komen, startschot klinkt. Dat is nu wel een voordeel, we staan niet te lang te wachten in het startvak. Bij hoog en laag heb ik geroepen dat ik vandaag niet snel ga, en dat we zeker niet gaan voor een PR van zijn 30km. We zullen zien, we starten en voelen wel hoe het tempo ligt. En dat ligt best goed, meteen op de 5 minuten per kilometer.

Parcours is nog steeds het zelfde, we beginnen weer met rondje dorp, en dan snel de duinen in. De beelden zijn prachtig, mooie laag sneeuw, bomen en duinen, het is genieten. Op sommige stukken wat koude wind, maar dat is het voordeel van deze wedstrijd, genoeg mensen op het parcours om achter te schuilen. Het lukt ons vrij makkelijk om het tempo vast te houden, en soms zelfs even te versnellen wanneer we gebruik maken van de zwaartekracht. Lopers gaan makkelijk aan de kant, drukte op het parcours is niet direct heel lastig.

Heel zachtjes schijnt er een zonnetje, wat alles nog mooier maakt, ondanks het tempo is het nog steeds genieten. We worden ingehaald door de eerste twee lopers van de 30, daarna zwaaien de halve marathonners af. Dan weer het keerpunt, mooi even kijken wie er voor me lopen en daarna wat er nog allemaal achter mij loopt. Richard ben ik ondertussen kwijtgeraakt en blijkt 500 meter voor mij te lopen, en nog steeds te lachen.

Ondertussen vergaat het lachen mij nu wat bij de 25km, de klad komt er in en de rondetijden worden rommelig, bij de 27km lukt het weer om te herpakken, die laatste drie km worden netjes afgerond, een finish op 2:35. Snelste tijd bij Groet uit Schoorl sinds 2011.

Even Richard feliciteren met zijn mooie tijd en dikke PR, en ga dan weer even nog wat kilometers pakken, er moeten nog 5km's extra getraind worden. Over een maand is de Salland trail, mijn 50e marathon. Zo kan het dus opeens gebeuren dat ik midden tussen de weilanden aan het lopen ben, overal witte vlaktes, alleen. Eigenlijk was dit het mooiste stukje vandaag. Ik heb nog steeds mijn startnummer opgespeld, zal vast een raar gezicht zijn, zo'n verdwaalde loper, weg van de drukte tussen de witte weilanden.




Foto's: Heidi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten