counter on tumblr
IWannaRun78: Groet uit Schoorl 2016

zaterdag 20 februari 2016

Groet uit Schoorl 2016

De handdoeken zijn bijna allemaal weer versleten, dus mooi moment om weer naar Schoorl te gaan. Tevens staat er half maart een trail te wachten van 50km, een 30km aftikken is ook wel fijn. Richard geeft aan dat hij ook wel eventjes 30km wilt gaan hardlopen. Zal zijn eerste keer zijn dat hij de afstand van 30km gaat afleggen.

We rijden samen het laatste stukje naar Schoorl, we worden naar een groot parkeerveld geleid, vanaf daar nog een mooi stukje lopen naar de start. Zijn we in ieder geval lekker warm gelopen. Mochten we nog niet warm zijn, dan worden we wel warm van de warmte in de sporthal. Het is een groot mierennest van allemaal lopers die staan te wachten dat ze ook zo mogen beginnen.

Ruim op tijd gaan we naar de startvakken, daar komen we nog enkele bekenden tegen. Verder is het maar wat koud in het vak, de wind koelt alles behoorlijk af. Ik heb haast het vermoeden dat sommige expres langer op de dixie blijven zitten om maar  niet in de kou te hoeven staan...

Daar gaan we. Een grote groep lopers komt in beweging, en wij mogen ook. Plotseling moet Richard nog een zenuwplasje, en als dat ook gebeurt is, passeren we de startstreep. We gaan vandaag 5:25 rennen, dan hebben we een mooie eindtijd, beloofd Richard. Oke, klinkt mij wat te hard in de oren, 10 km/u lijkt me ook meer dan genoeg. Ik laat me niet kennen en we gaan er dus voor.

De eerste paar kilometers gaan lekker vloeiend. De verzorging is ook weer prima aanwezig op iedere 5 kilometer. Na 7 kilometer zijn we de bebouwing uit en kunnen we genieten van mooie uitzichten. Er zijn maar weinig gesprekken gaande tussen de lopers, terwijl wat ouwehoeren. En blijkbaar luistert de rest duidelijk mee en krijgen we de opmerking dat ze dat gehoord heeft, en dat je niet zo mag praten over vrouwen. :-) Als tegen antwoord zeggen we maar dat ze nog maar 21km ons geleuter aan hoeft te horen.

Bij de 15km een gelletje en water. Richard let niet op en rent het water voorbij. Hij draait om en gaat tegen de stroom in op zoek naar water. Ik loop verder, en luister naar het gevloek van een medeloper die net wat capriolen heeft uit moeten halen omdat ie een andere loper, die tegen de stroom inging, moest ontwijken.....

Bij de 19km heb ik het eigenlijk wel gehad. Zware benen. Toch weer kunnen herpakken, de tijden liggen steeds zo rond de 5:20, dus mooie voorsprong op schema. Bij de 21km zeggen we de halve marathon lopers gedag en gaan wij verder bikkelen. De duinen die we nu doen lijken vele malen hoger dan bij de eerste ronde.

Bij de 24km hebben ze weer een keerpunt ingebouwd. Dus bijna twee kilometer naar mede hardlopers kijken. Soms leuk, maar meeste van de tijd prefereer ik toch wel dat er geen keerpunt aanwezig is. In de bocht vliegt Richard er vandoor en gaat zijn eigen weg. Bij de 25km pak ik even mijn rustmoment, en sla ik fruit en drinken in.

De laatste 5km tikken weg, lukt me redelijk om stabiel te blijven lopen. De laatste twee kilometers lijk ik wel te sprinten, mijn horloge geeft genadeloos aan, dat ik net zo hard loop als de rest van de wedstrijd.

En daar is dan de finish op 2:42!

CategorieM35
Totaal plaats686 / 1378
Categorie plaats89 / 157
Snelheid11,083 km/uur
25 km2:15:44
Bruto tijd2:48:07
Netto tijd2:42:25

Geen opmerkingen:

Een reactie posten